Foto: TV2 Nord

03:25

En 22-årig mand er dømt for forsøg på voldtægt og manddrab men frikendt for en dødsliste

1 af 2

Forsvarer om dødslistesag: Godt tilfreds med otte års fængsel til klient

Set i forhold til, at han reelt stod til livstid og 17 drabsforsøg og voldtægtsforsøg, så er jeg meget godt tilfreds, lyder det fra forsvarsadvokaten.

Torsdag eftermiddagen faldt der dom over en 22-årig mand fra Aalborg, der blev kendt skyldig i voldtægts- og drabsforsøg på sin 24-årige nabo.

Manden blev samtidig frikendt i forbindelse med den såkaldte dødsliste, hvor den kvindelige nabo og yderligere 16 navngivne personer var nævnt, og som anklageren mente ville stå for tur, hvis ikke den 22-årige var blevet stoppet.

Dommen lød på otte års ubetinget fængsel.

- Når vi står med et resultat, der giver otte års fængsel for de to forhold, set i forhold til, at han reelt stod til livstid og 17 drabsforsøg og voldtægtsforsøg, så er jeg meget godt tilfreds, siger Charlotte Møller Larsen, der er mandens forsvarsadvokat.

01:32

Forsvarsadvokat Charlotte Møller Larsen.

Luk video

Sagen kort

Voldtægts- og drabsforsøget fandt sted den 2. januar i kvindens kollegielejlighed i det centrale Aalborg. Manden boede i samme ejendom som den 24-årige forurettede kvinde.

Han bankede på hendes dør, og bad om at komme ind i lejligheden for at lokalisere en støjkilde. Da han var kommet ind i lejligheden, bad han om at få et glas vand. Mens den 24-årige stod ved vasken, tog han kvælertag på hende så hårdt og længe, at hun mistede bevidstheden. 

Manden, der var bevæbnet med en økse og strips, bandt hende til sengen. Hun genvandt bevidstheden, og begyndte at skrige. Manden stak så en sok i hendes mund, og truede med at slå hende ihjel, hvis ikke hun var stille. Da manden kort forlod soveværelset, formåede kvinden at flygte fra lejligheden og tilkalde hjælp. 

I løbet af retssagen kom det frem, at der på mandens computer og telefon var hundredvis af søgninger efter dødsporno og voldtægtsvideoer.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at man går ind og dømmer min klient for drabsforsøg. Jeg havde set, at det muligvis kunne komme, men jeg er jo ikke så glad for, at man går ind alene på baggrund af nogle søgninger, og på baggrund af nogle videoer, som han har set - om end det har været af voldsom karakter - at det så faktisk har ført til, at man mener, at det har været hensigten og voldtage den her kvinde den 2. januar, siger forsvarer Charlotte Møller Larsen

Politidirektøren var på listen

Sagen er blev ført af Østjyllands Politi, fordi politidirektøren fra Nordjyllands Politi var blandt de 17 navne på listen, som blev fundet hos manden.

- Jeg er tilfreds med den afgørelse, der er truffet, allermest fordi vi er blevet færdige i dag. Det er altid godt og få afsluttet en sag, og vi har jo også fået medhold i langt størstedelen af tiltalen. Så det er jeg egentligt fint til freds med, siger specialanklager Dorthe Lysgaard fra Østjyllands Politi.

I sin procedure gik hun egentligt efter ti års fængsel til den nu dømte 22-årige mand.

- Der er ikke ret meget praksis på det her område – heldigvis, kan man sige – så det vil altid være en smal betragtning, men jeg synes der var belæg for at komme med den påstand. At det så lander på otte år, det er – når vi er oppe i det leje – heller ikke langt fra de ti år, siger specialanklager Dorthe Lysgaard fra Østjyllands Politi.

Den 22-årige mand nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

01:03

Specialanklager Dorthe Lysgaard fra Østjyllands Politi.

Luk video
03:25

En 22-årig mand er dømt for forsøg på voldtægt og manddrab men frikendt for en dødsliste

Luk video