Fra glimmer og glamour til rust og beton: Se chefdekoratørens kreative julehave

Til daglig arbejder Mette Kringel som chefdekoratør i Salling i Aalborg.

Glimmer, lys og sprudlende farver kan der næsten ikke være for meget af, når Mette Kringel står for at dekorere og pynte op i Salling i Aalborg.

- I Salling skal det hele jo være stort, for det er et meget stort hus, fortæller hun til TV2 Nord.

Hun har været ansat som chefdekoratør i Salling de sidste 11 år, og står for alt fra den årlige julebelysning til små fine detaljer på shoppingcenterets mannequinndukker. 

Men i Mette Kringels egen have, på en villavej i Nørresundby, er dekorationsstilen en helt anden.

Her er der pyntet op med naturmaterialer, betonstøbninger og finurlige genbrugsfund.

- Når det er udendørs, holder jeg mig fra stærke farver. Jeg kan godt lide, når det passer ind i naturen, siger Mette Kringel.

Da Mette Kringel og familien først flyttede ind, var der ikke meget andet end græs i den 900 kvadratmeter store have, men i dag er der både et drivhus, en havedam og et bålsted på grunden. 

- Drivhuset er et af mine yndlingssteder i haven, hvor jeg giver fuld gas med at pynte op, for her kan vi sidde hele året, fortæller hun.

Ude året rundt

De fleste mennesker vil nok mene, at haven mest er en sommerting, men Mette Kringel vil gerne vise folk, at den også kan bruges om vinteren. 

Hun sætter faktisk stor pris på, at årstiderne skifter, for så bliver der helt nye muligheder i haven.

Ved juletid er der særlig pyntet med kogler, grangræne og forskellige typer mos. Til januar bliver det hele fjernet, og så kommer der ellers gang i løgplanter og alle forårsblomsterne.

Sommeren byder på masser af sommerblomster, og i efteråret er det blandt andet æbler og kastanjer, der pynter i haven.

Men fælles for alle sæsoner er naturmaterialer, de gode loppefund og gør-det-selv-projekter.

Åben have

I weekenden inviterede chefdekoratøren til "åben have", hvor gæster kunne komme og få en kop kaffe og et stykke kage, mens de fik mulighed for at samle inspiration fra de mange forskellige dekorationer i haven.

- Jeg er vildt imponeret over den kreativitet, som er lagt her i haven. Så jeg tager en masse billeder, fortæller Mette Andreassen fra Sønderholm, der i dag var på besøg i haven.

Og det kræver altså hverken 900 kvadratmeter have eller en dekoratøruddannelse, hvis man vil i gang med at dekorere lidt til hjemmet.

3 gode råd fra Mette Kringel

  1. Find inspiration i naturen
    "Gå en tur i skoven. En flot gren med lidt mos på, kan gøre sig rigtig godt på et bord med et par lanterner. Nogle gange skal der ikke mere til."

  2. Altid ulige antal
    "Når man laver opstillinger, skal det altid være ulige antal, det gør sig bare bedst. Det kan være man stiller op på et terrassebord eller en hylde - altid ulige."

  3. De gode loppefund
    "Find nogle gode loppefund, som man kan bruge året rundt. En kagedåse kan pyntes op med et juletræ om vinteren og er god til en pelargonie om sommeren."

Selv finder Mette Kringel sin inspiration på de mange gåture med hunden i skoven, og ikke mindst på instagram, hvor hun også selv deler ud af sine forskellige kreationer under navnet "Havepaasolsiden".


Seneste nyt

fra Nordjylland