Fra Nibe til fronten: - Intet går til spilde

De mange efterladte telte efter årets Nibe Festival kan nu komme til gavn for ukrainerne i krigen mod Rusland.

Mange af de besøgende til årets Nibe Festival valgte at tage tidligt hjem lørdag grundet det dårlige vejr. Og det var ikke alle der gad at besvære sig med de drivvåde telte, som der lå spredt på de mennesketomme campområder.

Men disse telte kan nu komme til gavn for de ukrainske soldater, som lige nu udkæmper blodige kampe i hjemlandet mod Rusland.

Frivillige fra foreningen Bevar Ukraine har nemlig søndag og mandag samlet massevis af de efterladte telte, som skal vaskes, tørres og istandsættes, inden det bliver sendt til fronten.

- I går (søndag, red.) har vi samlet 100 telte og 75 soveposer. Det er virkelig meget vi har brug for, og det hele kommer til Ukraine, så der er intet der går til spilde, fortæller Svitlana Bobko, som er en af de frivillige.

Festival donerer

Og det er ikke kun frivillige fra Bevar Ukraine der anskaffer vigtigt materiale til fronten.

Festivalen selv donerer også materiale, heriblandt brandslukningsudstyr. Festivalen har haft et Ukraine-samarbejde kørende siden invasionen tilbage i februar 2022.

- Noget af vores brandslukningsudstyr er jo certificeret i en vis periode, og vi sender hundredvis af forskellige brandslukningsflasker til Ukraine, fortæller talsmand for Nibe Festival, Peter Møller Madsen.

Cirka 40 frivillige har brugt deres søndag og mandag til at samle telte ind fra festivalen. Udover at samle telte, har de også tjent penge som frivillige til festivalen, som vil gå til ambulancer i Ukraine.

Se og hør hele indslaget om de frivilliges teltindsamling herunder.


Seneste nyt

fra Nordjylland