Frem med skiltet: Magnus har søgt læreplads 40 steder uden held

Magnus vil helst i praktik ved en mester og komme ud i virkeligheden. Men med 40 afslåede ansøgninger, kan han ende i skolepraktik.

Det er ikke nemt at få en læreplads i Aalborg-området. I hvert fald ikke for Magnus Storch og hans klassekammerater. Han har den seneste måned været ude med intet mindre end 40 ansøgninger i både Nørresundby, Aalborg, Kongerslev, Aabybro og Brønderslev. 

Men ingen har vendt tilbage. 

- De fleste siger, at de har de lærlinge, de skal bruge, eller at de ikke mangler lærlinge. Jeg tror, at det er lettere at få en plads, hvis man kender nogen, der kender nogen, siger 17-årige Magnus Storch. 

Derfor står den spirende tømrer i dag med et skilt på Håndværkervej i Aalborg. Han deler brochurer og ansøgninger ud til alle dem, der ønsker det. 

quote Det er jo ikke rigtig virkeligheden at være i skolepraktik.

Magnus Stoch

Hver tredje i klassen mangler plads

Magnus Storch står og skal bruge en læreplads her og nu. For han og klassekammeraterne er færdige med deres andet grundforløb, så hvis ikke en læreplads snart er i hus, skal han uddanne sig gennem en skolepraktik. 

- Jeg vil bare hellere have en normal læreplads, men jeg kan blive nødt til at tage skolepraktikken, hvis ikke der dukker noget op. Det er ikke helt det samme, som hvis jeg var i lære hos en mester. Man får ikke lov at prøve de samme ting, og det er jo ikke rigtig virkeligheden, at være i skolepraktik, fortæller han.  

I klassen er de 17 aspirerende tømrere. Ifølge Magnus Storch mangler 5-6 stykker at få en læreplads. Derfor prøver han i dag en alternativ metode at få en læreplads på.

- Jeg håber, folk kan huske mig som ham, der stod med skiltet og at det kan være med til at give en læreplads enten i dag eller i løbet af ugen, siger han. 

MAGNUS STORCH

  • 17 år 
  • Bor i Aalborg 
  • Har arbejdet ved en tømrer/praktik i 6 måneder inden grundforløb 
  • Uddanner sig ved Tech College i Aalborg 
  • Kan lide alt fra taglægning til gulvlægning 


Selv siger Magnus om sin passion for tømrerfaget: 

- Det er fedt at rive noget ned, og så se det blive bygget op og se det færdigt, og tænke, at man har været en del af det.


Seneste nyt

fra Nordjylland