01:56

Frihedslys i måltidspakker

Skagenfood kommer den store frihedsfest til undsætning. Med de måltidspakker, der bliver bragt ud søndag aften, vil der foruden friske råvarer ligge et frihedslys.

Skagenfood pakker 300 måltidspakker i timen på lageret i Nørresundby. Fire gange om ugen bliver måltidspakkerne afleveret ved hoveddøren hos familier i hele Danmark.

Men når kunderne åbner deres bestilte måltidspakke søndag aften, vil der være en ekstra overraskelse i nogle af måltidspakkerne: et frihedslys fra Asp-Holmblad og tændstikker fra Tordenskjold pakket ind i teksten til den nye fællessang "Frihedens Lysdøgn". Sangen er skrevet af Anne Vad og musik af Julie Maria & Nikolaj Busk, som vandt konkurrencen om at skrive Danmarks nye fællessang igennem ALSANG 2020. Den skulle have været brugt i forbindelse med den stort anlagte Frihedsfest mandag 4. maj i Aalborg.

 

- Det er et godt initiativ, og det vil vi med stor glæde støtte op om, siger medejer af Skagenfood, Peter Bagge Nielsen.

- Så nu pakker vi frihedslyset - godt beskyttet - ned sammen med råvarerne, og så håber vi, at folk vil gøre brug af lyset, sætte det i vinduet og tænde det 4. maj om aftenen, siger Peter Bagge Nielsen.  

Hos Skagenfood er der travlt med at pakke måltidskasser. Og i morgen leveres pakkerne med en ekstra overraskelse. Foto: Mogens Jørgensen

Frihedsfest udskudt til 2021

På grund af coronavirussen er frihedsfesten, som TV2 Nord i samarbejde med Aalborg Kommune, biskoppen over Aalborg Stift, Henning Toft Bro samt oberst og garnisonskommandant, Jes Møller Nielsen, havde planlagt til at løbe af stablen mandag den 4. maj midt i Aalborg foran Budolfi Kirke og på havnepladsen ved Utzon, udskudt til 2021.

Peter Bagge Nielsen fra Skagenfood er selv en af de mange nordjyder, der mandag aften vil gøre brug af frihedslyset

- Ja, selvfølgelig vil jeg tænde lys. Det har både vi og mine forældre altid gjort, siger Peter Bagge Nielsen, mens de første pakkede måltidspakker, nu med frihedslys og ny frihedssang, ruller afsted på rullebåndet klar til levering.