LIGE NU:

Frustreret håndbolddirektør om forbud mod tilskuere: - Vi føler os trådt på

Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen er blot en af mange håndboldbosser, der raser over partiernes udmelding om, at der alligevel ikke må være tilskuere til håndboldkampe. Frustrerende og sårende, lyder det.

Landets håndboldhaller bliver alligevel ikke fyldt med hujende tilskuere, der hepper på yndlingsholdet, når forårets mange vigtige kampe skal spilles.

Aftalen om genåbningen af Danmark kommer nemlig alligevel ikke til at omfatte håndbold, selv om fodboldfans må komme på stadion, og musikglade danskere må nyde en koncert fra på torsdag.

En ekspertgruppe havde ellers regnet på dén løsning og anbefalet, at håndboldfansene sagtens kunne blive en del af genåbningen 6. maj.

Og det falder tirsdag flere af landets håndboldbosser for brystet. Også i Aalborg Håndbold er der kritik for fuld skrue fra Jan Larsen, som TV2 Nord har talt med.

quote Vi forstår ikke, hvorfor vi lige pludselig skal straffes på denne måde.

Jan Larsen, direktør, Aalborg Håndbold

- Det er dybt frustrerende, for der er så mange klubber, der har behov for at få tilskuere og sponsorer ind på forsvarlig vis, og det har vi vist, at vi kunne. Der er ikke været ét eneste tilfælde af corona i håndbold eller andre indendørs idrætsbegivenheder – af hvad jeg ved af, i hvert fald. Vi er i chok og føler os trådt på. Vi vil gerne vise samfundssind og passe på, men det synes jeg også, vi har gjort. Vi forstår ikke, hvorfor vi lige pludselig skal straffes på denne måde, siger direktøren.

Hvor mange tilskuere vil det være forsvarligt at lukke ind i Gigantium til en håndboldkamp?

- Jeg skal jo ikke gøre mig klog på det, men ekspertgruppen sagde, at man kan køre ’Superligamodellen’. Og for os vil det betyde 2.000 tilskuere – måske endda lidt mere. Det vil vi blive rigtig glade for, og vi er klar til at kunne håndtere det på forsvarlig vis med coronapas osv. Så den del var vi jo indstillet på, og det var også meldingen fra ekspertgruppen. At politikerne så vælger, at vi som de eneste ikke kan genåbne, virker uforståeligt, siger Jan Larsen.

Direktør: Vi skulle have råbt højere

Fra 6. maj og frem til næste genåbningsfase 21. maj er der udsigt til op til 21 håndboldkampe i mesterskabs- og nedrykningsslutspillene.

Aalborg Håndbold står foran en normalt lukrativ Champions League-kvartfinale mod Flensburg-Handewitt, som nu også må spilles for lukkede døre. Det skriver tv2.dk.

Hos direktøren har den fortsatte nedlukning givet stof til eftertanke og selvindsigt.

- Inderst inde har vi måske ikke råbt højt nok, for det har andre gjort. Vi var nok været for naive, for når ekspertgruppen har sagt, det var forsvarligt, troede vi også på, at det ville ske. Det er for sent at råbe op nu, så det skulle vi nok have gjort dengang, siger en ærgerlig direktør.

Nogle klubber når slet ikke at få tilskuere ind i hallen i denne sæson, fortæller Jan Larsen.

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

Til forsiden

Til forsiden