Fuld fart fremad: Frederikke sprinter hele vejen til VM og OL

Frederikke Voss Vestergaard er Danmarks bedste. Snart skal hun konkurrere mod verdens bedste.

Der er fart over feltet, når 17-årige Frederikke Voss Vestergaard giver den gas på Skovdalens Atletikstadion. Den unge løber er inde i en ualmindelig god periode, når det kommer til at høste medaljer og slå rekorder. 

Søndag vandt hun guld i 200 meter sprint til Danmarksmesterskabet for seniorer i Hvidovre. 

- Jeg havde tænkt, at jeg havde gode ben op til weekenden, men så var spørgsmålet, om jeg kunne få det til at spille, når det virkelig gjaldt, men det lykkedes heldigvis, siger Frederikke Voss Vestergaard. 

Frederikke Voss fra Aalborg Atletik og Motion vandt søndag guld ved DM for seniorer på 200 meter sprint.
Frederikke Voss fra Aalborg Atletik og Motion vandt søndag guld ved DM for seniorer på 200 meter sprint.

Med tiden 24 sekunder og 11 millisekunder skar hun 0,01 af årgangsrekorden. Det er ikke sket siden 1998. 

For bare to uger siden gjorde hun det samme på 100-meter distancen.

Et utroligt talent 

Det er Anne Kirstine Jensen, der er løbetræner for Frederikke Voss Vestergaard. Fire gange om ugen mødes de for at træne i Aalborg Atletik og Motion. Træneren er imponeret over den unge løbers talent og dedikation.

- Jeg er meget glad for at have hende i min trup. Også fordi hun er et godt eksempel for de andre i gruppen, fordi hun går altid til den. Der er ikke noget med, at hun sidder og gemmer sig et sted. Heller ikke de dage, hvor hun er træt, fortæller træneren. 

Se hele indslaget om Frederikke Voss Vestergaard her.

Frederikke Voss Vestergaard er god, men træneren er ikke i tvivl om, at hun kan blive endnu bedre. Næste mål er at komme under 24 sekunder på 200 meter sprint.

- Det tror jeg godt, hun kan, og det vil være ret utroligt i så ung en alder, fortæller Anne Kirstine Jensen. 

Hun har dog allerede gjort sig tanker om, at det er meget muligt, de to bliver nødt til at skille deres veje på et tidspunkt. 

- Jeg tænker ikke, at jeg kan blive ved med at være hendes træner, for hun får nok brug for nogle, der er lidt klogere end mig. Men i første omgang prøver vi at sparre med landstrænerne, og så ser vi, om de kan komme med nogle inputs, siger træneren.

Anne Kirstine Jensen er fokuseret på, at Frederikke ikke skal løbe ind i skader. Derfor tilrettelægger hun træningen nøje.
Anne Kirstine Jensen er fokuseret på, at Frederikke ikke skal løbe ind i skader. Derfor tilrettelægger hun træningen nøje.
Foto: Vibe Rosenkrantz Aagaard / TV2 Nord

Tørlagte fester

Frederikke Voss Vestergaard bruger meget tid i løbeskoene, men når hun ikke sprinter rundt på atletikbanen, går hun i gymnasiet på Aalborg Katedralskole. Efter sommerferien begynder hun i 3.g, men hendes livsstil adskiller sig nok en del fra den gennemsnitlige gymnasieelevs. 

For eksempel er gymnasiefesterne uden alkohol. 

- Jeg har egentlig ikke lyst til at drikke alkohol. Jeg føler nok, det er spild, jeg går og træner, hvis jeg bare drikker det hele væk. Men jeg føler egentlig heller ikke, at jeg går glip af noget, siger Frederikke Voss Vestergaard.  

17-årige Frederikke Voss Vestergaard træner i Aalborg Atletik og Motion. Næste måned skal hun til U20 VM i Peru.
17-årige Frederikke Voss Vestergaard træner i Aalborg Atletik og Motion. Næste måned skal hun til U20 VM i Peru.
Foto: Pia Egeberg, TV2 Nord

Verdensmesterskabet i Peru

Den unge løber er udtaget som en del af bruttotruppen til OL i 2028 – men allerede i næste måned skal hun til U20 verdensmesterskabet i atletik i Peru. Her er forventningerne dog relativt beskedne.

- Jeg regner ikke med at skulle i finalen eller noget. Hvis det går rigtig godt så måske semifinale, men ellers så tror jeg mest bare, at jeg håber, jeg kan leve op til mit eget bedste, når jeg er der, siger Frederikke Voss Vestergaard. 


Seneste nyt

fra Nordjylland