02:05

Et band, der var på vej hjem i bil fra en koncert sørgede i aftes for at få stoppet en slingrende og plakatfuld lastbilchauffør - samtidig med at de advarede de andre bilister. Bandet kan have afværget en større ulykke på motorvejen, siger politiet, der roser musikernes handlekraft.

1 af 2

Fuld lastbilchauffør stoppet af medtrafikanter

En lastbilchauffør slingrede tydeligt på motorvejen natten til mandag, hvilket fik andre trafikanter til at reagere.

En lastbilchauffør blev natten til mandag stoppet, da han kørte på Hirtshals-motorvejen. Det var en bilist, der klokken 23:11 anmeldte lastbilchaufføren, da han slingrede voldsomt. 

Læs også Kommuner sagsøger staten i udligningssag: Jammerbugt skal som den første i retten

- Han kørte i en forvogn med sættevogn og fyldte hele motorvejen, hvilken fik anmelderen til at reagere, siger vagthavende ved Nordjyllands Politi. 

En patrulje blev sendt til stedet for at bringe lastbilen til standsning. Ind til patruljen nåede frem fulgte anmelder og andre bilister efter den slingrende lastbil med katastrofeblinket tændt for at advare andre og undgå ulykker.

Det var Jonas Dissing, der anmeldte latsbilchaufføren, da han mødte ham på motorvejen omkring Brønderslev. Jonas Dissing er musiker og havde spillet en koncert i Skagen. Han var på vej hjem til København, da han mødte den slingrende lastbil.

Jeg har aldrig oplevet sådan noget før. Det var virkelig rystende.

Jonas Dissing, der anmeldte chaufføren

- Jeg har turneret i Danmark i 25 år. Jeg har kørt virkelig meget på landevejene, og jeg har aldrig oplevet sådan noget før. Det var virkelig rystende, siger Jonas Dissing, der anmeldte chaufføren.

Bag rattet i lastbilen sad en 61-årig chauffør fra Litauen. Han var tydeligt påvirket, derfor blev han anholdt og taget med på stationen. En blodprøve skal afgøre, hvad chaufførens præcise promille er.

Den 61-årige mand kan se frem til en bøde for spirituskørsel samt en regning for blandt andet tolk og blodprøver.