Foto: Per Frank Paulsen

Fuld svensker knuste ruder i ni biler i nat

En 30-årig svensk statsborger gik på et decideret hærværkstogt i nat, da han knuste ruder i ni biler i Aalborg.

I alt ni biler blev natten til mandag udsat for hærværk og tyveri i Aalborg, efter en 30-årig svensker gik amok ved den gamle rutebilsstation. Det oplyser Nordjyllands Politi, der modtog anmeldelsen kl. 02.37.

Her havde flere vidner set en person, der kraftigt beruset gik rundt på den gamle rutebilsstation i Aalborg og knuste ruder i flere biler på parkeringspladsen.

Politiet var fremme på stedet et minut efter anmeldelsen, hvor de med hjælp fra et vidne fandt gerningsmanden bag en bil, hvor han forsøgte at gemme sig.

På stedet blev en 30-årig mand anholdt og udpeget som den person, der havde knust ruder på bilerne. Den 30-årige taler svensk og er svensk statsborger.

De fleste af bilerne, var parkeret på p-pladsen bag Gåsepigen i Aalborg. Nogle af bilerne har derudover været parkeret i Stengade og Urbansgade, som ligger lige i nærheden. 

Efter anholdelsen kunne politiet også konstatere, at manden har forsøgt at stjæle værdier og kontanter fra flere af bilerne.

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt kun kunnet få kontakt med en enkelt af de forurettede ejere. Resten af bilejerne vil blive forsøgt kontaktet af politiet.

Den 30-årige vil blive afhørt til sagerne, når han er blevet ædru og vil derefter blive sigtet for alle sagerne. Borgere der konstaterer, at der er knust ruder i deres biler skal ringe 114 til politiet for at anmelde forholdet og  få indledt erstatningskrav for skaderne.