Indenrigsafgangene var der ikke så godt gang i i juli. Til gengæld var der fyldt op i charterflyene fra Aalborg Lufthavn. Foto: Ib William Christensen

Fyldte fly og stor rejselyst i juli

Godt fyldte charterfly trak op, mens færre indenrigsafgange og et reduceret charterprogram til Tyrkiet trak ned for Aalborg Lufthavn i juli.

Juli 2017 er netop rundet af, og Aalborg Lufthavn gør status over den helt store feriemåned. Sammenlignet med juli 2016 har der i år været en tilbagegang på 6,5 procent, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse. I alt rejste 135.423 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli 2017 mod 144.815 i juli 2016.

Det er blandt andet færre indenrigsafgange til København og et reduceret charterprogram til Tyrkiet, som har været med til at trække tallene nedad.

- De færre Tyrkiet-afgange i juli i år kommer alene til at stå for lidt over 8.000 færre charterpassagerer end sidste år. Til gengæld oplever vi en stor fremgang på vores øvrige charterafgange til blandt andet Mallorca, Kreta, Zakynthos, Cypern, Korfu og Rhodos, hvor vi har haft en belægningsprocent tæt på 100 hele juli. Det ene propfyldte fly efter det andet er derfor blevet sendt afsted mod sydens sol, som vidner om det store charterpotentiale i Aalborg Lufthavn, siger Søren Svendsen.

Der har altså været godt fyldt op i charterflyene, når det triste danske sommervejr har fået mange til at pakke kufferten og drage mod varmere og mere tørre himmelstrøg. I det hele taget var der godt gang i udenrigstrafikken, som oplevede en vækst på 5,1 procent i forhold til samme måned sidste år. Derved fløj 42.274 passagerer til og fra udlandet i juli 2017 mod 40.215 passagerer i juli 2016.
I Aalborg Lufthavn er der grund til opadvendte mundvige, når man skal vurdere udenrigstrafikken i fremtiden. Her kommer blandt andet en ny direkte rute til Gran Canaria og større kapacitet på Amsterdam-ruten.

– Til november åbner Norwegian en ny direkte rute til Gran Canaria, Ryanair offentliggjorde en fjerde ugentlig afgang til London Stansted før de overhovedet er begyndt at flyve herfra og KLM flyver nu fast med fire daglige afgange hele året. Det taler for sig selv, og med en meget høj belægning og fremgang måned efter måned, kan det siges, at udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn er i en fortsat forrygende udvikling, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken var der en tilbagegang på 8,4 procent i juli 2017. Således fløj 51.409 passagerer indenrigs fra og til Aalborg Lufthavn i år i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 56.093.

- Forskellige omstændigheder har påvirket indenrigstrafikken og resulteret i færre afgange til København end sidste år, som medvirker til tilbagegangen. Derimod går det rigtig godt for indenrigsruten til Bornholm – med kun få billetter tilbage på mange af de kommende afgange. Med den store efterspørgsel på ruten, har DAT til stor glæde derfor besluttet at indsætte seks ekstra afgange til oktober i skolernes efterårsferie. Derudover kan vi se frem til en politisk medgang for indenrigstrafikken, idet politiske kræfter i den nærmeste fremtid sættes ind for at styrke rutetrafikken i Danmark igennem den nye luftfartsstrategi, slutter Søren Svendsen.