LIGE NU:

Gæsterne sagde farvel og på gensyn til dyrene i zoo

Aalborg Zoo havde i dag åbent for sidste gang, inden der lukkes ned i forbindelse med de nye restriktioner. Direktøren håber, at haven er åben igen til påske, hvor højsæsonen begynder.

De nye coronarestriktioner rammer nu også de udendørs attraktioner. Og i Aalborg Zoo udnyttede nogle få gæster torsdag formiddag muligheden for at sige godt nytår til dyrene.

For Aalborg Zoo var julemarkedet en succes, men direktøren er bekymret for den usikkerhed lukningen fører med sig.

- Vi vil jo gerne holde åbent og være her for vores gæster. Også for personalet betyder det noget. For det er en svær situation, at nogle af os nu skal hjem og gå, så på en måde splitter det arbejdspladsen lidt ad. Det er trist, siger direktør i Aalborg Zoo Henrik Johansen.

quote Det er vores stille tid på året, og vi vil få del i de her hjælpepakker, så økonomisk kommer det ikke til at betyde så meget for os

Henrik Johansen, direktør, Aalborg Zoo

Han er dog sikker på, at Aalborg Zoo nok skal komme fornuftigt igennem nedlukningen, og tiden skal bruges på at lave diverse forbedringer i haven.

- Det er vores stille tid på året, og vi vil få del i de her hjælpepakker, så økonomisk kommer det ikke til at betyde så meget for os. De planer, vi havde for 2021, fortsætter vi med, siger Henrik Johansen.

Direktøren håber, at vacciner og genåbningen er på plads i det tidlige forår.

- Aalborg Zoo skal stå klar til påske. Det er der, vores højsæson starter. Der kommer jo en masse helligdage, så der regner vi med at køre igen, siger Henrik Johansen.