Foto: Kristoffer Juel Poulsen, Scanpix

Gammel sauna startede brand i Svenstrup

En hurtig indsats gjorde forskellen, da en saunaovn i en villa i Svenstrup onsdag morgen var årsag til brand.

Ved sekstiden onsdag morgen kom en mindre dreng uforvarende til at starte en brand i en villa på Offerlunden i Svenstrup.

- Det er en villa fra 70'erne, og i 70'erne lavede man saunaer. Allerede dengang begyndte man så også at bruge saunaerne til depotrum, og det havde den her familie også gjort, så der var madrasser, tøj og så videre derinde, foræller indsatsleder Bent Pedersen fra Nordjyllands Beredskab.

Familien opdagede branden, da de syntes at lugte ristet brød i huset. De var bare slet ikke nået til morgenmaden endnu, og til sidst opdagede faren, at der var udbrudt brand i saunadepotet.

- Udover at ringe til os, finder han en lille pulverslukker frem, og bruger den mod ilden. Han får ikke slukket branden, men hans indsats gjorde forskellem mellem brandskader i en lille del af huset og et nedbrændt hus, siger indsatslederen.

- Vi roste ham for indsatsen og så fik vi en god snak om hvordan de fremover kan forebygge brand, og så forærede Nordjyllands Beredskab familen to røgalarmer.

Indsatslederen anbefaler andre familier, der har depoter i gamle saunaer at fjerne sikringen, så saunaovnen ikke ved et uheld kan tændes, og så er røgalarmen også meget vigtige, når brande skal opdages.