Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Genbrugsbutik leger julemand: Giver overskuddet væk

Genbrugsbutikken GPS giver hele sit overskud på 275.000 kroner til 11 sociale organisationer i Aalborg.

Der er for tiden godt gang i genbrugsbutikkerne, og næsten alt ryger over disken. Aalborg Kommunes genbrugsbutik GPS på Sundsholmen er en af de genbrugsbutikker, der mærker succesen. Og den succes deler de ud. I bedste julemandsstil sender butikken overskuddet til 11 sociale og humanitære organisationer i Aalborg.

- Projektet er jo et eksempel på, at de effekter, som borgerne indleverer kan købes af andre borgere. Så støtter de samtidig en række gode sociale formål. Det er nok også baggrunden for at vi oplever en flot opbakning til projektet fra kommunens borgere, siger Lasse P. N. Olsen fra Miljø- og Energiforvaltningen.

Genbrugsbutikken GPS er et projekt for ledige. De ledige står for sortering og medvirker ved salg af de effekter. Projektet søger derfor ikke kun for, at overskuddet går til værdigt trængende, men dem, der er involveret i projektet har selv et formål med, at komme bedre ind på arbejdsmarked, og så er de selv med til at vælge, hvilke organisationer, pengene skal gå til.  

- Deltagerne på projektet har været med til at indstille de organisationer, som skal have tilskud. Samtidig med, at de selv arbejder med at komme tættere på arbejdsmarkedet, så gør deres indsats en forskel både i forhold til vores miljø og på det sociale område. Det er flot, siger Mai-Britt Iversen fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.