LIGE NU:

GomSpace-direktør med i kapløb om at blive Årets Leder

Niels Buus er en af fem nominerede til at blive Årets Leder i Danmark.

Fem direktører udgør feltet, der i år dyster om Danmarks mest prestigefyldte lederpris, prisen som Årets Leder - heriblandt Niels Buus, der er CEO hos GomSpace i Aalborg og producerer nanonsatellitter.

Afstemningen skydes i gang i dag, og onsdag den 22. november afsløres det på konferencen Ledelsens Dag, hvem der har fået flest stemmer og dermed bliver den 16. modtager af lederprisen. Årets vinder indtræder i et selskab, som blandt andre tæller Nils Smedegaard-Andersen, Jørgen Vig Knudstorp, Johan Bülow og sidste års vinder, direktør Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden. 

TIDLIGERE VINDERE AF PRISEN SOM ÅRETS LEDER: 

Kandidater til at blive Årets Leder 2017 er:

Niels Buus, CEO i GomSpace i Aalborg, som er verdens førende producent af nanosatellitter. Forventningen er at skabe flere hundrede nye job de kommende år for at følge med efterspørgslen.

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen og fra 1. november ny direktør i KMD med ansvar for forretningsudvikling, strategi, teknologi og kunderejsen.

Jacob Holm, CEO i møbelproducenten og designvirksomheden Fritz Hansen. Virksomheden bag designikoner som Svanen og Ægget kom i foråret ud med det bedste regnskab i sin 145-årige historie.

Kåre Schultz, snart forhenværende CEO i Lundbeck og kommende CEO i verdens største producent af kopimedicin, Teva i Israel, hvor han bliver chef for 57.000 medarbejdere.

Marianne Dahl Steensen, direktør i Microsoft Danmark. Hun er en topleder med klare holdninger og blander sig gerne i den offentlige debat om alt fra diversitet til unges digitale kompetencer.

- Ledelse handler i høj grad om at skabe resultater, og alle fem kandidater til at blive Årets Leder 2017 har på hvert sit område leveret bemærkelsesværdige resultater. Jeg synes, der er tale om et af de stærkeste felter i kåringens 16-årige historie, og bredden og tyngden i feltet understreger, at vi har mange exceptionelt dygtige og resultatskabende danske ledere, siger formanden for Lederne og medlem af komiteen, der nominerer kandidaterne, Svend Askær.

Komiteen, der har fundet frem til årets fem kandidater, består ud over Svend Askær af headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor Henrik Holt Larsen, Copenhagen Business School, koncerndirektør for Kunder og HR i ATP Lilian Mogensen, CEO i VISDA – Visuelle Rettigheder i Danmark Torben Gammelgaard, ceremonimester for Kongehuset og selv tidligere prismodtager i 2009 Kim Kristensen og Ledernes pressechef Michael Monty. 

Du kan klikke dig videre til afstemningen her: www.lederne.dk/aarets-leder-17

 
 
Foto: GomSpace

 

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

20210226-214321-L-1920x1280we

Karantæne: Pirates-profil ude i resten af DM-finalen

25_seconds

play Udeundervisning bør droppes: - Vi skal tilbage til en almindelig skoledag

sygeplejerske

Sygeplejerskers overarbejdstimer er eksploderet

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

20210226-214321-L-1920x1280we

Karantæne: Pirates-profil ude i resten af DM-finalen

25_seconds

play Udeundervisning bør droppes: - Vi skal tilbage til en almindelig skoledag

Til forsiden

Til forsiden