Grøn pantordning: Få gratis strømper for dine tyske øldåser

Et nystartet firma fra Aalborg gør det muligt at indløse flasker eller dåser, der ikke er med i den klassiske pantordning. Udover gevinsten for miljøet, giver det point til gratis gaver.

Nu er dine dåser fra Tyskland eller plastik og glasflasker uden pant pludselig blevet noget værd. 

Et nystartet firma fra Aalborg gør det muligt med en app at få point, der kan omsættes til forskellige gaver.

- Vi har været vant til det samme retursystem i 30 år, så det her med at få en ekstra belønning og en god gave - især i forhold til grænsedåse-problematikken - ser vi en god interesse i fra vores brugere, siger Kasper Olsen, der er medstifter af firmaet bag appen Graitor.

Strømper og pool

Forretningsmodellen bag ordningen fungerer på den måde, at firmaer giver de gratis ting til kunderne, der betaler Graitor for at markedsføre dem. Eksempelvis kan man for 15 point få et par gratis strømper, og det dobbelte kan omsættes til et spil pool i en times tid.

- Det er et lokalt koncept, og det går ind under bæredygtighed. Og hvis folk kan se, at det er en god ting at gøre, så er det også godt for os, hvis de kommer ind i butikken, siger Kasper Pedersen fra Teeshoppen i Aalborg, der er et af de deltagende firmaer.

Kasper Pedersen fra Teeshoppen.
Kasper Pedersen fra Teeshoppen.

I første omgang er det kun forretninger i Aalborg, der er med, men hos Graitor håber man på at komme ud over bygrænsen.

- Det her med, at man kan give noget til personer, der gør noget godt for miljøet og samtidig skabe en forretning for de erhvervsdrivende, giver os et kæmpe kick, siger medstifter Tobias Astrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland