LIGE NU:

Grøn energi: Vil være den største producent af methanol-brændselsceller

Blue World Technologies tager i dag første spadestik til et nyt methanol-eventyr i Aalborg. Fabrikken bliver den største i verden.

Kapløbet om at udvikle nye, konkurrencedygtige alternativer til benzin- og dieselbiler er i fuld gang. Og i Aalborg er virksomheden Blue World Technologies med i ræset.

Virksomheden, der blev grundlagt i oktober 2018, tager i dag første spadestik til en helt ny fabrik på østhavnen i Aalborg. Fabrikken skal være verdens største methanol-brændselscellefabrik. Målet er at producere 50.000 enheder om året. Blue World Technologies vil skabe et reelt, grønt alternativ til den traditionelle forbrændingsmotor.

- Vi arbejder med en teknologi, der omdanner flydende energi til strøm. Methanol er en fremragende energibærer, og når man brænder det af, er restproduktet kun vand og co2 - og så er det en tilgængelig energikilde, der allerede produceres i stor stil - også her i Nordjylland, fortæller Anders Korsgaard, CEO ved Blue World Technologies.

Blue World Technologies har hovedsæde på østhavnen i Aalborg. Her skal den nye fabrik også bygges. Foto: Blue World Technologies.
Blue World Technologies har hovedsæde på østhavnen i Aalborg. Her skal den nye fabrik også bygges. Foto: Blue World Technologies.

Methanol - også bedre kendt som træsprit - kan, lige som brint, bruges i brændselsceller. Methanol kan fremstilles på flere forskellige måder, og er nemmere at håndtere end brint. Fordelen er også, at methanol koster cirka det samme som benzin og diesel.

På fabrikken i Aalborg skal der produceres brændselsceller til alle former for køretøjer, ikke kun personbiler.