Grundstødt Egholm-færge i drift igen: - Folk tog det i stiv arm

Den Egholm-færge, der gik på grund lørdag, er i drift igen mandag morgen.

Søfartsstyrelsen har givet tilladelse til, at Egholm II igen kan sejle med passagerer.

Det oplyser  Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder og redder i By- og landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

- Der har været dykkere nede for at se, om der er hul på skroget. Og så har der været to forskellige teknikere ombord, en der har kigget på det motoren og en, der har kigget på det elektriske.

Egholm II gik på grund lørdag udfor Skudehavnen ved Marinemuseet i Aalborg.

Kort før klokken 17 lørdag var færgen på vej til Egholm, da den mistede sin motorkraft. Derfor valgte skipperen at lave en såkaldt kontrolleret grundstødning, så der ikke var fare for, at Egholm II bragede ind i jernbanebroen.

- Det var en mekanisk fejl, der gjorde, at den mistede motorkraft, siger afdelingslederen.

I stedet blev Egholm I sat i drift. Den har dog en væsentlig lavere kapacitet på 29 passagerer mod Egholm IIs 98 passagerer.

Tog det i stiv arm

- Derfor opstod der lige kø, for den var på vej over med en hel gruppe, der blev fanget på færgen. Der var nok en 50-60 mennesker i kø, oplyser afdelingslederen.

Passagererne tog heldigvis grundstødningen pænt. 

TV2 Nord fik blandt andet en henvendelse fra en kvinde, der brugte lejligheden til at få sig en middag på øens restaurant, Kronborg, ligesom der var for forlydender om, at der var nogle, der kørte ud med pilsnere til de grundstødte passagerer.

- Jeg var selv med til at samle kapslerne op på dækket - folk tog det i stiv arm. Der var nogle passagerer, som sagde, at de fik mere for pengene end de regnede med, siger Henrik Jess Jensen med et smil i stemmen.

Seneste nyt

fra Nordjylland