Aalborg Kommune går i næste uge i gang med at ændre korttidsparkeringen fra 30 minutter til en time.

00:39

Aalborg Kommune har besluttet at gøre halvtimesparkeringen i midtbyen til en times parkering

1 af 2

Halvtimes bliver til heltimes parkering i Aalborg

De udskældte halvtimes parkeringsskilte i Aalborg midtby skiftes ud, når tiden forlænges til det dobbelte.

Kritikken har haglet ned over Aalborg Kommune, efter man for et års tid siden indførte tidsbegrænset parkering på 30 minutter i hele byen - både fra de handlende og fra bilisterne, og det får nu kommunen til at lave ordningen om. 

- I samråd med især Cityforeningen og de handlende i midtbyen har vi fundet frem til, at korttidsparkering på en time er mere hensigtsmæssig end 30-minutters parkeringen. Mange har oplevet, at det har været en udfordring at nå et ærinde på kun 30 minutter - både i forhold til, hvis de skulle nå et ærinde i butikkerne eller nå en tid - for eksempel hos lægen. Derfor ændrer vi nu på korttidsparkeringen, så bilisterne kan parkere en time gratis på korttids-parkeringspladserne i Aalborg. Dermed håber vi, at den nye ordning imødekommer bilisternes behov, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen. 

I løbet af december måned udskiftes skiltene med den tidsbegrænsede parkering, så bilisterne opfordres til holde godt øje med skiltene og parkere efter skiltningens anvisninger.

Aalborg Kommune forlænger tiden, man kan korttidsparkere i Aalborg Centrum. Foto: Aalborg Kommune.