01:06

Foto: Stefan Kjærgaard

1 af 2

Håndboldikon har sidste arbejdsdag

Aalborg Håndbolds mangeårige profil Håvard Tvedten spiller onsdag aften karrierens sidste kamp.

Når Aalborg Håndbold onsdag aften spiller sidste kamp i slutspillet, er der ikke noget sportsligt på spil. Aalborg Håndbold har ikke mulighed for at nå semifinalerne, og udekampen mod GOG er i princippet uden betydning for nordjyderne.

Alligevel er kampen noget ganske særligt, og særligt specielt bliver det for holdets norske fløjspiller Håvard Tvedten, der spiller både sidste kamp for Aalborg Håndbold og sidste kamp i karrieren.

- Det er jo lidt en epoke, som slutter for mit vedkommende. Jeg elsker at komme i hallen, at tale med drengene og lege lidt med bolden. Det har ligesom været mit domæne, siger Håvard Tvedten.

Den finurlige målmager har siden 2002 været i Aalborg af to omgange og gennem i alt ni sæsoner bliver det til 318 kampe i Aalborg-trøjen. Det er med andre ord ikke bare en profil, men også en ambassadør, der forlader klubben, mener direktør Jan Larsen.

- Jeg får helt kuldegysninger, bare jeg taler om det. Han har været med ligeså lang tid, som jeg har, og han har været en fantastisk repræsentant for Aalborg Håndbold, en ambassadør, som alle elsker. Han har taget sig af de unge, han har været publikumsfavoritten, så han har været indbegrebet af en fantastisk håndboldspiller for Aalborg Håndbold, siger Jan Larsen.

Aalborg Håndbold og Håvard Tvedten kunne ikke blive enige om forlængelse af den kontrakt, der udløber ved udgangen af denne sæson, og da den snart 38-årige nordmand ikke ønsker at spiller for andre klubber, har han valgt at lægge håndbolden på hylden og flytte familien tilbage til Norge.

- Det har været en meget svær beslutning, det skal jeg ærligt indrømme, og der har været mange følelser knyttet til det, og jeg var heller ikke lige klar på det i starten, men sådan bliver det nu, siger Håvard Tvedten, der håber, at han i det civile kan arbejde med ledelse, som han også er uddannet indenfor.

Tirsdag den 17. maj sender vi et længere portræt af den populære målmager.