LIGE NU:

Hektisk biljagt gennem Aalborg: Flugtbilist forsøgte at påkøre politiet

Voldsom fartovertrædelse, kørsel over for rødt og sågar forsøg på at påkøre politiet. En 43-årig mand i en hvid varevogn forsøgte mandag at flygte fra politiet.

Færdselsloven var for en stund sat ud af kraft, da en hvid varebil mandag aften forsøgte at stikke af fra politiet. 

Det var klokken 20 på Rørdalsvej i Aalborg, at biljagten begyndte. En civilpatrulje var allerede på stedet i forbindelse med en anden opgave, og det var denne, der så varebilen komme kørende i meget høj fart.

Politiet må klodse bremsen

Føreren af varebilen var alt andet end interesseret i at tale med politiet, og han forsøgte at flygte via motorvejen, selvom han havde flere patruljevogne i hælene.

Privatvideo: Mike Erik Exner - Adskillige politivogne var på jagt efter flugtbilisten.

På selve motorvejen var en politibil nær blevet påkørt.

- En af vores patruljebiler, der var helt oppe på siden af flugtbilisten, bliver næsten påkørt. Det sker faktisk både en enkelt gang på motorvejen, men også efter de igen er kommet ind i byen. Vores betjent bliver nødt til at klodse bremsen og så derefter undvige kontakten, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi Jess Fallberg.

Ind gennem Aalborg kører flugtbilisten mod færdselsretningen, mens han kører over for adskillige røde lys.

Et kvarter senere stopper biljagten ved Byplanvejens Skole. Føreren af kassebilen opgiver nemlig at ryste politiet af sig.

I stedet standser han bilen og stikker af sammen med en eller to personer, der også var at finde i bilen.

En eller to personer er fortsat på fri fod

Trods hjælp fra en hundepatrulje i eftersøgningen formår politiet ikke at fange personerne. Men omkring midnatstid får Nordjyllands Politi et tip om, at føreren af bilen igen er at finde på Rørdalsvej.

- Vi kører derfor ud til adressen, og så lykkes det os at få ham anholdt klokken 00:30, siger Jess Fallberg.

Vagtchefen oplyser videre, at politiet fortsat leder efter de øvrige personer, der var i bilen, og de hører derfor gerne fra borgere, der måtte have set noget i forbindelse med biljagten. Politet kan kontaktes på 1-1-4.

Den anholdte er en 43-årig mand, der angiveligt i forvejen er godt kendt af politiet for blandt andet volds- og narkosager. 

Ifølge vagtchef Jess Fallberg skal der i løbet af formiddagen tages stilling til, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør.