Historisk: Snart kan du rejse direkte til USA fra Aalborg

Jylland får sin første direkte rute til New York.

Det bliver snart særdeles nemt for nordjyderne at blive "a part of it" i New York.

Inden længe åbner SAS en helt ny rute fra Aalborg Lufthavn og dermed skrives der Danmarkshistorie.

Det er nemlig ikke hvilken som helst rute, der er tale om. Faktisk er det den første direkte flyafgang fra Jylland over Atlanten til storbyen New York.

Første rejsedag bliver 27. april i 2023.

- En direkte New York-rute er en historisk stor nyhed for Aalborg Lufthavn og for hele Jylland. Vi har igennem de sidste måneder været i dialog med store virksomheder som Grundfos, Vestas, Siemens og store offentlige aktører som Aalborg Universitet og Region Nordjylland, hvor det fra dag ét har været tydeligt, at behovet for en direkte jysk forbindelse til en destination som New York er enorm. Dertil kommer de store spillere i rejsebranchen på hver sin side af Atlanten, der har presset på for at realisere ruten, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Rejsetid på mellem syv og otte timer

Det bliver SAS' Airbus A321LR, som har plads til 157 passagerer, der tre gange ugentligt kommer til at flyve til Newark Liberty International Airport i New Jersey. 

Det bliver henholdsvis mandag, torsdag og lørdag, at rejsende kan stige på flyveren ved aftenstid og med landing omkring syv og otte timer senere.

- Vi kan med den nye rute forbinde endnu flere dele af verden. Den lidt mindre Airbus A321LR har en perfekt størrelse til denne type ruter. Den giver en komfortabel måde at rejse med færre stop til spændende byer som New York. Det er et område, som vi tror på vil blive endnu højere værdsat af vores kunder i fremtiden, siger Erik Westman fra SAS.

Jørgen Bech Madsen glæder sig til den nye afgang fra Aalborg Lufthavn.
Jørgen Bech Madsen glæder sig til den nye afgang fra Aalborg Lufthavn.

Virksomheder jubler

Fibertex Nonwovens, der producerer fibertekstiler og som har hovedsæde i Aalborg, er en af de virksomheder, der ser frem til at benytte den nye rute.

- For os, der rejser meget, er det jo en fordel, at vi ikke skal omkring København eller Amsterdam. Og så håber jeg på, at det her måske er det første initiativ, så der i fremtiden kommer endnu flere afgange, siger CEO hos Fibertex Nonwovens, Jørgen Bech Madsen.

Virksomheden har flere datterselskaber i USA og rejser derfor ofte over Atlanten.

- Det er en stor fordel for os i Fibertex Nonwovens og for mange andre virksomheder og organisationer, og der er ingen tvivl om, at det her kommer til at medføre flere investeringer og større samhandel mellem Danmark og USA, forklarer Jørgen Bech Madsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland