LIGE NU:

Hitmagere får nordjysk hjælp til sommersang

Et par nordjyder har været med til at producere ny sommersang for brandvarme ADHD.

Glem alt om CD'er, plader og pladeselskaber. I dag laver mange nye bands selv deres musik og udgiver på de sociale medier og streamingtjenester. Tag nu eksempelvis bandet ADHD der for 11 dage siden udgav deres bud på et dansk sommerhit. Det er allerede afspillet hundredtusindvis af gange på diverse sociale medier og streamingtjenester, og så er det lavet i Nordjylland. Teksten er skrevet i Hjallerup og sangen er produceret i Aalborg.

- De skrev til mig over Messenger, om jeg ville være med til at skrive en 80'er popsang, og det lå lige til højrebenet, fortæller sangskriver Thomas Høgsted, da TV2 Nord møder ham i studiet hos den nordjyske musikproducer Ahmad Darwich.

- Så siger jeg send nummeret. Så sender de det, de har lavet, og så siger jeg fuck hvor rykker det, griner Ahmad Darwich.

Nu, bare 11 dage efter udgivelsen, er ADHD’s bud på et sommerhit allerede afspillet hundredtusindvis af gange på sociale medier, YouTube og streamingtjenester.
- Så sidder man derhjemme og kigger på de tal der, og når det bare stiger helt vildt, det er bare en hel fantastisk følelse, fortæller Thomas Høgsted.
Bandet ADHD er lige nu et af Danmarks mest spillede bands, hvis man måler på afspilninger og visninger. Det københavnske band har siden midten af 10'erne skabt sig et stort navn ved at lave musik omkring aktuelle emner, der hitter online.

VIDEO: Få en smagsprøve på musikken.

Med et meget direkte sprog har de været omkring alt ligefra Nicklas Bendtner til Rasmus Paludan og sunget om alt fra pizzaer til bræk i busken.
I år ville ADHD lave et sommerhit, og derfor kontaktede de to nordjyske musikmagere Thomas Høgsted og Darwich.

- Fordi de er de bedste, til det de gør. Darwich er Danmarks bedste producer. Den er bare ikke længere, siger Jacob Simonsen fra ADHD til TV2 Nord.
ADHD repræsenterer på mange måder den nye måde, at lave musik på. Væk er store pladeudgivelser, salg af CD'er og behovet for et pladeselskab. I dag skal man "bare" have musikken produceret og så afsted på de sociale medier og streamingtjenester. Rammer man rigtigt, har man et hit.
- Vi synes, det er fantastisk, at det er sådan. Vi havde aldrig siddet her, hvis det havde været for 10 eller 15 år siden. Vi havde aldrig fået en pladekontrakt. Man kan sige, at vi har gjort det selv, og nu sidder vi med 100 millioner afspilninger på Spotify alene, siger Jacob Simonsen fra ADHD.

Sangskriver Thomas Høgsted fra Hjallerup er enig.

- I dag kan du selv udgive. Du kan lave det hele. Du kan gå ind på en side og lave grafikken, du kan lave musikvideo med en iPhone. Det er en fantastisk verden. Der er ikke noget der stopper en fra at være artist i dag, pointerer han.

De to nordjyder Ahmad Darwich og Thomas Høgsted er nu for alvor kommet med på fremtidens musikbølge.
Alle parter håber samarbejdet kan fortsætte i fremtiden.
- Ja helt bestemt. Vi har planer om at lave nogle flere sange i den her genre, siger Frederik Dyrby fra ADHD.

I dag er ADHD blevet så store, at de har fået kontrakt med et pladeselskab. I alt regner bandet med, at al deres musik er blevet afspillet mellem 150 og 200 millioner gange, når man lægger alle sociale medier og streamingtjenester sammen.