LIGE NU:

Hjælp til Aalborg-restauranter: Udeservering tilladt hele vinteren

Aalborg Kommune imødekommer byens restaurationer under covid-19 restriktionerne.

Efteråret er over os, og vinteren nærmer sig, og som noget helt ekstraordinært får restaurationerne i Aalborg Midtby i år mulighed for at fortsætte udeserveringen.

Alle restauratører i Aalborg Midtby, der har haft tilladelse til udeservering i 2020 (i perioden fra 1. april til 31. oktober) får nu mulighed for at benytte samme areal i perioden 1. november 2020 til 31. marts 2021 til udeservering. Det sker for at imødekomme byens restaurationer under covid-19 restriktionerne.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

quote Jeg håber, at muligheden giver restauratørerne i midtbyen mulighed for lidt ekstra salg, nu hvor blandt andet mange julefrokoster er aflyst.

Hans Henrik Henriksen (S), rådmand, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S) forklarer, at det på alle måder er en atypisk vintersæson, vi går i møde, på grund af covid-19.

- Derfor må vi også gøre, hvad vi kan, for at tænke kreativt og finde gode løsninger sammen med kommunens borgere og erhvervsliv. Lige præcis sådan en god ide modtog jeg fra Søgaards Bryghus, som kontaktede mig med et ønske om at bevare terrassen vinteren over, da der jo ikke kommer skøjtebane på C.W. Obels Plads denne vinter. Henvendelsen gav anledning til, at vi i By- og Landskabsforvaltningen nu har undersøgt mulighederne for at give en generel tilladelse til udeservering hen over vinteren, og jeg er glad for, at det faktisk kan lade sig gøre. Jeg håber, at muligheden giver restauratørerne i midtbyen mulighed for lidt ekstra salg, nu hvor blandt andet mange julefrokoster er aflyst, siger Hans Henrik Henriksen

Rammer for udeserveringen

Ordningen med tilladelser til udeservering hen over vinteren er kommet i stand efter aftale med Nordjyllands Politi. Hen over vinteren kan udeserveringen ske efter de kendte principper som sommerens udeservering. Der må ikke foregå salg på arealet, blot servering.

Fra Aalborg Kommunes side gives der ikke en ny tilladelse - restauratørerne skal således ikke ansøge kommunen på ny - udeserveringen kan blot fortsætte under de samme rammer og vilkår. Og naturligvis under hensyntagen til alle velkendte Corona-retningslinjer.

Vinter-udeservering på følgende vilkår: