01:18

Hold ekstra øje i aften: Landsholdet spiller i historisk trøje

Ikke to trøjer er ens, når det danske landshold tirsdag aften spiller testkamp mod Chile. De er alle sammen helt unikke.

Danmark spiller tirsdag aften testkamp mod Chile på Aalborg Portland Park i Aalborg. Det er i sig selv en særlig begivenhed, da det er sjældent landsholdet lægger vejen forbi Aalborg. 

Der er dog én særlig ting, der gør kampen ganske historiske. Trøjerne, der i aften bliver båret af de danske spillere er nemlig helt unikke og historiske. 

- Den bliver ikke unik, fordi den er sammensat af en helt masse forskellige trøjer, og der er ikke nogen af de her trøjer, der er identiske, fortæller Morten Lund, der er marketing manager i Hummel. 

Læs også Efter skuffende sæson: White Hawks forlænger ikke med træner

Trøjerne er blevet til virkelighed efter danske fodboldfans har doneret deres egne gamle trøjer. Så trøjerne er sammensat af små dele fra trøjerne fra blandt andet 1986, 1992 samt kvindetrøjen. Herefter er de sat sammen af skrædderne. 

- Vi vil gerne vise, at landsholdet, det er hele landets hold. Derfor gør vi det muligt at fansene er med på holdet, fortæller Morten Lund. 

Da trøjerne ikke er ens, må de i følge reglerne kun bruges i venskabskampe. Detfor er kampen tirsdag aften i Aalborg den eneste gang nogensinde, at trøjerne kommer til at bruge den på mange måder historiske trøje. 

Læs også Nordjysk DBU-formand: Stolt og glad over at få landsholdet til Aalborg