Foto: Hans Christian Lauritzen

Hop og spring: Nyt gymnastikhold for udviklingshæmmede børn

Lørdag var der premiere på et helt nyt gymnastikhold for udviklingshæmmede børn i Nordkraft i Aalborg.

Bare fordi man er udviklingshæmmet, behøver man ikke sidde på bænken, når der er sport på menuen. Tværtimod. Med afsæt i håndboldspilleren Rikke Nielsens store succes med et håndboldhold for udviklingshæmmede børn var der lørdag premiere på et nyt hold, Kidz Hop og Spring.

Det er Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg, der står bag initiativet, fordi flere forældre til udviklingshandicappede børn efterspørger idrætstilbud til deres børn. 

Læs også Rikke Nielsens nye tropper: Børn med Downs er vilde med håndbold

Og det nye gymnastikhold lignede fra dag ét en succes.

- Det går super. Der er liv og glade dage. Så det er dejligt, sagde instruktør Søren Rørbech Bøgh, der tumlede sig med børnene i øvelser specielt tilpasset dem.

- Der er flere forældre, der har været med nede og prøve DGI's normale hold, men har haft svært ved at være med, og her er det tilpasset idræt, så alle kan være med, siger Jan Karkov Sørensen, formand for Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg.

- Det er dejligt at se, at vi får nogle nye grupper til at dyrke sport, der kan komme ud i foreningerne. For selvfølgelig kan børn med en diagnose også være med til sport. Bare på deres måde, tilføjer han. 

01:59

Børn med et udviklingshandicap har nu fået endnu en disciplin at gå til

Luk video