LIGE NU:

Høstgudstjeneste for udviklingshæmmede

Aalborg Stift afholder for første gang høstgudstjeneste for udviklingshæmmede og pårørende i domkirken onsdag.

- Kirken er et frirum, hvor alle kan gå ind og sætte sig sammen og blive tiltalt på samme vilkår – som Guds børn. Og vi vil gerne fortælle, at kirken for den udviklingshæmmede kan være en tryg medvandrer i livet og at pårørende og personale kan tænke kirken ind som en fast følgesvend, siger sognepræst Laura Håkonsson til Aalborg Stifts hjemmeside.

Laura Håkonsson er én af initiativtagerne til Aalborg Stifts første høstgudstjeneste for udviklingshæmmede og pårørende, som afholdes i domkirken onsdag.

I stifter som Viborg og Ribe er det allerede en tradition, at lave høstgudstjenester for udviklingshæmmede og pårørende, og måske ender det også med at blive en tradition i Aalborg Domkirke.

- Ved at invitere bosteder for udviklingshæmmede ind i domkirken til gudstjeneste vil vi gerne understrege og vise, at kirken vil dem. Heldigvis har mange bosteder allerede et godt forhold til den lokale kirke, og vi tænker stiftsgudstjenesten som et supplement hertil. Dertil kommer, at det er givende at komme på udflugt og føle sig som en del af et større fællesskab, siger Laura Håkonsson.

Hun arbejder sammen med andre præster i stiftet specifikt med mennesker med særlige behov.

Inden for en årrække ser hun gerne, at der i hvert provsti udnævnes en præst, som får mulighed for at beskæftige sig med denne gruppe mennesker op mod 25 procent af sin tid.