LIGE NU:

Hund smittet i Nørresundby: Dyreklinik advarer om risiko for lungeorm

Anicura Dyreklinik i Nørresundby advarer om risiko for smitsom lungeorm, efter smitten blev bekræftet hos én hund i mandags.

Én hund fra Nørresundby blev i mandags testet positiv for den meget farlige lungeorm, der kan sætte sig hos hunde og katte. 

Det har fået dyreklinikken til at gribe til tasterne på Facebook, hvor de har advaret hundejerne i området om risikoen ved smitte. 

- Det er ikke for at tegne en skrækhistorie, for det er meget sjældent, at vi finder lungeorm, men vi vil gerne gøre hunde- og katteejerne opmærksom på risikoen, siger dyrlæge hos Anicura Dyreklinik Karin Vestergaard.

Symptomer på hjerte- og lungeorm:

Lungeorm kan typisk mærkes ved, at hunden eller katten begynder at hoste, oplever vejrtrækningsproblemer eller bliver mere træt. 

Hoste og vejrtrækningsproblemer kan sætte sig permanent

Hvis ikke lungeormen behandles i tide, kan hosten og vejrtrækningsproblemerne sætte sig permanent hos dyret. 

- Det kan være lidt svært at afgøre, om ens hund faktisk har lungeorm, for det kan jo være, at hunden bare er træt. Men hvis man har en mistanke om, at ens hund eller kat har lungeorm, skal man tage kontakt til sin dyrlæge og medbringe afføringsprøver fra hunden fra de sidste tre dage, siger Karin Vestergaard.

Lungeorm kan smitte fra hund til hund, men det sker heldigvis sjældent, for smitten sker via ormens larver, der kommer ud gennem afføringen. Inden larverne kan smittes til en anden hund, er de dog nødt til først at sætte sig på en mellemvært, en snegl, der herefter skal blive slikket af en anden hund. 

En farligere udgave af lungeormen er hjerteormen, der giver nogenlunde samme symptomer, men som i værste fald kan dræbe hunden, hvis den ikke behandles.