Hvad skal der ske nu? Med ruinerne? Og patienterne på tandlægeklinikken?

En uge efter storbranden på Løvvangskolen giver Aalborg Kommune svar på, hvad der nu skal ske.

Mens Nordjyllands Politi har travlt med at efterforske branden på Løvvangskolen - herunder om den kan være påsat - kigger Aalborg Kommune mod en forsikringssag. 

- Vi skal have forsikringsselskabet ind over, og så skal de vurdere omfanget af skaderne på stedet, fortæller Jan Nymark Rose Thaysen (V), rådmand ved By og Land i Aalborg Byråd.

Tandlægeklinik var i fuld drift

I bygningerne lå en tandlægeklinik, som var aktiv helt indtil branden. 

- Så vidt, jeg har hørt, så er selve bygningen sumforsikret, og så er der en løsøreforsikring på alt det, som ligger indenfor tandlægeklinikken, siger Jan Nymark Rose Thaysen. 

De 2000 brugere på tandlægeklinikken i Løvvangskolen forflyttes til enten til Tandlægeklinik Lille Borgergade i Nørresundby eller andre klinikker i området.

- Der bliver pres på. Men når det kun er en tidsbegrænset periode, regner vi med, at det kommer til at gå, lyder det fra rådmanden. 

Nedrivning starter efter sommerferien

Skolen har stået tom siden 2017, og siden da er planer om nedrivning blevet udskudt af økonomiske årsager.

- Vi har afventet, at politiet skulle ind og lave de brandtekniske undersøgelser, og vi har ikke hørt, at beredskabet har frigivet brandstedet endnu, lyder det fra Jan Nymark Rose Thaysen.

Men branden har, ifølge rådmanden, givet dem en mulighed for at komme hurtigere i gang med nedrivningen, end hvad der egentlig var tænkt:

- Jeg håber i hvert fald ikke, der kommer til at gå år. Det er jo ønsketænkning, men jeg håber, at vi i løbet af efteråret kommer rigtig langt derovre.


Seneste nyt

fra Nordjylland