Hvad skal isbjørneungerne hedde?

Aalborg Zoo skal igen i gang med at finde navne til isbjørneunger. Og de ønsker din hjælp.

"Hvad skal barnet hedde?"

Preben, Emilie eller Pipaluk?

Der er nok at vælge imellem, når de to isbjørneunger skal have deres navne, og nu har du muligheden for at komme med dine bud. 

Live TV Luk video

Det skal være et grønlandsk navn

Selvom ungerne endnu ikke er kønsbestemte, samles navneforslagene ind til en pulje. Når ungerne er blevet kønsbestemte laves der en afstemning om, hvilke af de navne, ungerne skal kaldes. 

- Vi forventer, at ungerne kommer ud af hulen slut februar eller i starten af marts. Og så vil vi forsøge at kønsbestemme dem i marts, siger kommunikationskonsulent i Aalborg Zoo, Helle Justesen.

 

I november 2016 fik Malik også to unger, der nu er blevet store og fortsat bor i isbjørneanlægget i Aalborg Zoo. Dengang faldt nordjydernes valg på navnene Nuka, der betyder lillesøster, og Qilak, der betyder himmel.

- Vi har en politik om, at vores dyr skal have navne efter deres oprindelsesland. Så de kan altså ikke hedde Per, Poul eller Pia, siger kommunikationskonsulent i Aalborg Zoo, Helle Justesen.

Der var tre - nu er der to

Natten til torsdag d. 5. december fødte hunnen Malik tre unger, i sin hule i isbjørneanlægget i Aalborg Zoo. Den ene unge unge døde desværre efter kort tid, men de to levende unger, er meget levende. 

Ungerne og deres mor er lige nu i en særlig indrettet fødehule. Her vil de blive de næste par måneder.

00:33 Luk video

TV2 Nord sender direkte, indtil Malik og ungerne forlader hulen.

Opdateret: Kom med dit forslag og vær med i lodtrækningen (Budrunden er slut)

På TV2 Nords Facebookside kan du skrive dine forslag til navne i kommentarsporet til dette opslag: 

Når man skriver et forslag er man automatisk med i lodtrækningen om bogen 'Verdens Vildeste Dyr - Isbjørn' samt en lækker gavekurv.

Efter en filtrering af navneforslagene vil der igen blive lavet en afstemning, hvor der skal findes to drengevane og to pigenavne. 

Efter ungerne er blevet kønsbestemte vil den endelige afstemning finde sted, hvis der da ikke er tale om enten to hanner eller to hunner. 

Budrunden er slut