Idrætsfaciliteter får et løft før DM-ugen

Aalborg Kommune er i samarbejde med en række idrætsklubber i gang med at opgradere idrætsfaciliteter, så de er klar til den første udgave af DM-ugen.

Baner og faciliteter skal være i top, når de skal bruges til at få kåret danmarksmestre.

Derfor er Aalborg Kommune i gang med at optimere en række af de idrætsfaciliteter, der bliver indtaget af nogle af landets bedste sportsudøvere, når kommunen i slutningen af juni er vært for DM-ugen.

DM-ugen er et mini-OL, hvor 28 specialforbund afholder danmarksmesterskaber på samme tid og samme sted. Det er første gang, arrangementet finder sted, og Aalborg Kommune er vært både i år og næste år.

Det betyder, at de baner og faciliteter, der skal bruges til DM får en kærlig hånd.

- Vi skal ikke ud i at bygge kæmpe faciliteter, der efterfølgende står tomme. Målet er at skabe små forbedringer, som ikke bare er gode til eventet, men også er en opgradering til glæde for vores foreninger bagefter, siger Jes Lunde (RV), der er rådmand for Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Der bliver blandt andet lavet ny tribune, og så bliver banerne streget op på ny på Skovdalen Atletikstadion.
Der bliver blandt andet lavet ny tribune, og så bliver banerne streget op på ny på Skovdalen Atletikstadion.
Foto: Aalborg Kommune

Bassin blev forlænget med syv millimeter

Aalborg Atletik og Motion er en af de klubber, der er medarrangør af DM-ugen. Her skal der findes 38 danske mestre i kaste-, løbe- og springdiscipliner. Klubben er blevet bevilget midler af Aalborg Kommune, men investerer også selv i flere forbedringer.

- Vi får lavet en ny tribune under vores gamle halvtag. Den bliver af beton og med større niveauforskelle end den forrige. Det er godt for både udøverne og tilskuerne, men samtidig er det også en tribune, som i det daglige kan indgå som en træningsfacilitet, fortæller David Møller, som er formand for Aalborg Atletik og Motion.

Under coronanedlukningen i 2020 blev bassinet i Nørresundby Idrætscenter forlænget med syv millimeter. Dermed lever det nu op til de krav, der er til bassiner, som skal bruges til officielle konkurrencer. 

- Hvis ikke vi havde fået den ekstra centimeter, så havde vi ikke været med i den kommende DM-uge, for så kan tiderne i bassinet ikke godkendes officielt. Så vi er meget glade for, at vi nu og fremover kan være vært og afholde langbane-DM - et meget prestigefyldt DM i svømning, siger John Larsen, der er formand for Aalborg Svømmeklub.

Se indslag fra marts 2020 om bassinforlængelsen:

Løfter idrætslivet

Ifølge rådmanden kan idrætslivet i og omkring Aalborg fremover komme til at nyde godt af de forbedringer, der bliver lavet forud for DM-ugen.

- Gode faciliteter gør selvfølgelig klubberne og idrætsbyen Aalborg mere præsentabel, men det er også vigtigt at dagligdagen i klubberne efterfølgende nyder godt af løftet, og måske endda kan skabe grobund for endnu flere aktiviteter i vores forenings- og idrætsliv, siger Jes Lunde.

DM-ugen afvikles 23. til 26. juni. Der er konkurrencer i over 50 forskellige sportsgrene, og der skal uddeles over 180 medaljesæt.


Seneste nyt

fra Nordjylland