LIGE NU:

Idrætsmødets første år giver lærerige erfaringer

Det er ikke alt, der er lykkedes for arrangørerne af Idrætsmødet 2019 – det erkender koordinator Morten Arvidsson. Der er dog stadig masser af optimisme omkring arrangementets fremtid i Aalborg.

Op mod 100 aktører indbød lørdag til sportslige aktiviteter på Aalborgs havnefront. Og fra hele syv scener har der været kloge ord og debatter med sporten i centrum.

Idrætstilbud har der været nok af, og ambitionerne for Idrætsmødet 2019 har været skyhøje for de debuterende arrangører med Aalborg Kommune i spidsen. Koordinator Morten Arvidsson erkender dog, at det ikke er alt på plakaten, der er gået lige rent hjem i første forsøg.

quote Vi har måske også været lidt for ambitiøse i forhold til, at vi strækker os ud over mange kilometer her på havnefronten, så det bliver lidt svært at overskue alle aktiviteterne.

Morten Arvidsson, koordinator, Idrætsmødet

- Vi kan lære meget af i år. Jeg synes, vi har gjort rigtig mange ting rigtigt, men vi har selvfølgelig også begået nogle fejl, som vi kunne have gjort meget bedre – og egentlig gerne ville have lavet om, men sådan er det jo, siger Morten Arvidsson til TV2 Nord.

Og den til formålet ansatte koordinator har allerede en konkret tanke om, hvad der måske skal gøres anderledes.

- Vi skal gøre det lidt mere intimt, men vi håber selvfølgelig på, at der kommer så mange flere mennesker næste år, at det måske også bliver en udfordring, siger han.

Vanskeligt at forstå

Idrætsmødet er inspireret af arrangementer som Folkemødet på Bornholm, Kulturmødet på Mors og Naturmødet i Hirtshals.

Målet har været inkorporere konferencedele, folkemødescener og idrætsaktiviteter under samme event – og det har måske været en kompleks størrelse af få formidlet ud, lyder vurderingen.

- Det har været rigtigt vanskeligt for folk helt at forstå, hvad det er. Men vi har valgt at være meget ambitiøse – vi vil gerne have det hele med.

- Det er komplekst at følge med i vores program og vi har måske også været lidt for ambitiøse i forhold til at vi strækker os ud over mange kilometer her på havnefronten, så det bliver lidt svært at overskue alle aktiviteterne, siger Morten Arvidsson.

Børnesygdomme og lærerige debut-erfaringer er dog ikke spildt. Aalborg skal nemlig også i fremtiden lægge asfalt, halgulv og græs til Idrætsmødet – og her skal erfaringerne bruges til at gøre arrangementet større, bedre og mere populært på deltagerfronten.

Se interview med Lynge Jakobsen om Idrætsmødets første år

- Vi har mange muligheder i Aalborg, og det har virkelig et stort potentiale, både det ene og det andet sted. Men vi skal gå efter af få foreningerne noget mere med, og de enkelte specialforbund, for det er dem, der har været lidt for lidt med i det her, siger Morten Arvidsson.

Idrætsmødet 2019 slutter søndag, hvor der igen udbydes en række forskellige aktiviteter og debatter på scenerne.

Udover Aalborg Kommune bliver Idrætsmødet blandt andet arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Firmaidræt.

 
160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

40_percent

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

Til forsiden

Til forsiden