Idrætsmødet aflyst, men scorer samtidig millionstøtte

I 2019 blev Idrætsmødet for første gang afholdt, og her i 2020 skulle det igen være løbet af stablen i Aalborg. Årets udgave er nu endelig aflyst, men samtidig modtager Idrætsmødet fra 2021 en million kroner fra Nordea-fonden tre år frem.

Sidste år så et folkemøde med idræt i fokus for første gang dagens lys i Aalborg. 

Efter planen skulle Idrætsmødet være afholdt igen fra d. 24. til d. 28. juni i år, men det har coronakrisen sat en stopper for.

- Vi viste sidste år, at vi kan skabe et nationalt idrætsmøde med høj kvalitet, hvilket vi også har arbejdet hårdt på at lykkes med i år - men nu får vi tid til at bygge endnu mere på, så vi 2. - 6.juni i 2021 kan præsentere et toptrimmet idrætsmøde for det danske idrætsliv, forklarer formand for Idrætsmødets præsidie og rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl (V), i en pressemeddelelse.

Idrætsmødet 2019 i tal:

Arrangeret af Aalborg kommune i samarbejde med alle de største idrætsorganisationer i Danmark.

  • 20.000 deltagere fordelt på fire dage
  • 7.000 skole- og daginstitutionsbørn
  • Over 650 konferencedeltagere
  • 12.500 deltagere på folkemødet
  • En folkemødedel med 7 forskellige scener og 146 forskellige oplæg, debatter og shows samt en aktivitetsdel med over 100 arrangører og 50 forskellige sportsgrene.
  • En konference med over 650 tilmeldte deltagere, der på 14 baner kunne spille med på 125 forskellige oplæg.
  • Aktiviteter i børnehaver og for udskolingens eleverne i hele kommunen.

Kilde: Aalborg Kommune

Når Idrætsmødet i 2021 løber af stablen fra d. 2. til d. 6. juni, bliver det med en bevilling på 1 million kroner i støtte fra Nordea-fonden. 

Læs også Nye forestillinger: AKKC i unik aftale med Det Kongelig Teater

Idrætsmødet vil modtage støtten i foreløbig tre år.

- Med Idrætsmødet har Aalborg Kommune fundet formatet til at blive fremtidens naturlige mødeplads for alle os, der holder af idræt og arbejder for at fastholde eller motivere flere til at finde glæden ved idrætten og dens mangfoldige fællesskaber. Vi ser frem til et fantastisk "comeback" i 2021, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

18:50

VIDEO: Se TV2 Nords program om Idrætsmødet.

Luk video