- Ikke trist, men ærgerlig: Konkurs i aftenskole rammer vuggestue og feriedrømme

Konkursbegæringen hos AOF Nord har sendt forældre på jagt efter pasning, mens andre må spejde langt efter kurser, de i forvejen har betalt for.

Vandgymnastik, tysk og keramik er lagt på hylden for en stund. I hvert fald i AOF Nord-regi.

Mandag indgav aftenskolen nemlig konkursbegæring. Foreløbigt har man aflyst alle aktiviteter indtil 9. oktober.

En af dem, der skulle have været på kursus hos AOF Nord, er Anja Haslund Boesen Hansen, som sammen med sin mand havde meldt sig til et tyskkursus som forberedelse på en rejse til Tyskland.

- Først blev vores kursus udskudt i to uger i håb om, at der kom lidt flere deltagere. Og så fik vi besked på, at det nu er foreløbigt aflyst.

- Til at begynde med var vi jo ærgerlige over, at vores eget kursus var aflyst, men generelt synes vi, at det er et tab for Nordjylland, fortæller den indtil nu flittige bruger af AOF Nords kurser.

Anja har betalt 1800 kroner i alt for tyskkurset, og de penge regner hun ikke med at se igen.

quote Jeg er måske ikke helt trist, men mere ærgerlig

Anja Haslund Boesen Hansen

AOF Nord angiver ikke de nærmere årsager til, at de har begæret sig selv konkurs, men kalder beslutningen både "ansvarlig" og "nødvendig".

TV2 Nord har talt med kurator fra Advokatfirmaet Vingaardshus, Jesper Studsgaard. Tirsdag fortæller han, at han stadig er ved at danne sig et overblik over AOF Nord og alle aktiviteter.

Kuratoren vil forsøge at overdrage så meget som muligt til en ny aktør, så kursister og brugere af AOF Nord-tilbud oplever mindst mulig gene ved konkursen. 

Ikke kun uddannelse og kurser

Konkursbegæringen rammer dog ikke kun undervisnings- og kursusaktiviteter. AOF Nord har drevet et enkelt pasningstilbud i Nørresundby i flere årtier - Dagtilbuddet Solsikken med 12 børn i alderen 0-2 år. 

Mandag eftermiddag fik forældrene besked om konkursen og lukningen af Solsikken. Dermed forlod de 12 børn mandag eftermiddag deres vante rammer i dagtilbuddet for sidste gang.

- Det skaber en enorm usikkerhed, at man får det at vide med så kort varsel. Jeg havde svært ved at finde en grimasse, der kunne passe, fortæller Lau Eskildsen, formand for bestyrelsen og far til et af børnene, der indtil mandag havde sin daglige gang i Solsikken.

Vinduesmaling pryder glasset i dagtilbuddet Solsikken.
Vinduesmaling pryder glasset i dagtilbuddet Solsikken.
Foto: Markus Svante / TV2 Nord

Børnene skal nu omplaceres i Aalborg Kommune, og det er ikke helt lige til. Det forklarer dagtilbudschef i Aalborg Kommune, Merete Villsen.

- Vi er i den gunstige position, at vi har fyldt godt op. Derfor står der heller ikke lige 12 ledige vuggestuepladser.

Forsyningspligten binder Aalborg Kommune til at finde et nyt tilbud til børnene inden for fire uger. Og selvom hun synes, at det er rart med lidt tid at løbe på, håber dagtilbudschefen, at man kan finde en god løsning hurtigere.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt for, at børnene hurtigst muligt får de bedste tilbud, siger Merete Villsen.

Se indslaget om AOF herunder:

AOF Nords pludselige konkurs rammer altså naturligvis ikke mindst mange af kursisterne, som nu har fået deres undervisning deres foredrag eller deres kurser aflyst.

Ikke trist, men ærgerlig

Efter konkursbegæringen tror Anja Haslund Boesen Hansen, at hun kommer til at bruge mindre tid i aftenskolerne.

- Vi kommer nok ikke til at benytte det så meget, fordi vi ellers var gode til at bruge Den Nære Aftenskole. Det er jo rart, at man kommer derned, og så møder man nogen, man kender.

- Samtidig er det også lidt nemmere at komme til Den Nære Aftenskole, så jeg tror måske, at nogle af dem, som ikke kan bevæge sig til Aalborg eller Brønderslev kommer til at deltage mindre i sådan nogle tilbud.

Samtidig er hun bekymret over udsigterne til en fremtid uden AOF Nord.

- Jeg er måske ikke helt trist, men mere ærgerlig over, at sådan en aktør lukker. Det er jo ikke fordi, Nordjylland ligefrem vælter i tilbud, slutter Anja Haslund Boesen Hansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland