LIGE NU:

Indbrudstyv blev hurtigt anholdt

Nordjyllands Politi anholdt torsdag eftermiddag en 28-årig indbrudstyv i Aalborg kort efter et indbrud.

En årvågen borger tilkaldte torsdag klokken 13.34 politiet til en adresse i Kærby-området i Aalborg. Den kvikke borger havde nemlig set en mand, der forsøgte at begå indbrud ved at knuse en rude.

- På baggrund af både vidneforklaringer og videoovervågning kunne vi genkende gerningsmanden, som vi straks søgte intensivt efter i området, forklarer lederen af politiets efterforskning i sagen, politikommissær Mikkel Brügmann.

Og det bar frugt. Efter ihærdig og tålmodig søgen med flere patruljer i en times tid, observerede en af politipatruljerne i Kærby-området gerningsmanden, som straks blev anholdt.

- Ved anholdelsen fandt vi ham i besiddelse af blandt andet sølvtøj, smykker og figurer, som han bar i en pose og i sine lommer, forklarer politikommissær Mikkel Brügmann.

Disse tyvekoster stammede fra et andet indbrud også begået på en adresse i Kærby i løbet af dagstimerne tidligere torsdag.

Gerningsmanden blev ligeledes fundet i besiddelse af cirka fem gram hash, cirka tre gram amfetamin og 43 receptpligtige piller.

Politiets efterforskning har desuden ført til, at den 28-årige mand sigtes for et lignende villaindbrud, ligeledes begået i samme område dagen før, onsdag 15. januar. Ved dette indbrud blev der stjålet spiritus.

Manden overføres nu til behandling i det psykiatriske system.