Nordjyllands Politi fangede to indbrudstyve på fersk gerning. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Indbrudstyve snuppet på fersk gerning efter tip fra borger

Nordjyllands Politi kunne anholde to kendte indbrudstyve, efter at en vågen borger tippede om et igangværende indbrud.

Tirsdag 20. marts fik Nordjyllands Politi to indbrudstyve i nettet. Det skete på baggrund af et tip fra en opmærksom borger, som så, at to indbrudstyve var i fuld gang med et indbrud i en villa på Lyngtoften i Gistrup, sydøst for Aalborg.

Der blev med det samme sendt flere patruljer til stedet, og kort efter kunne en af patruljerne anholde to kendte indbrudstyve, der var på vej væk fra gerningsstedet. Kosterne fra indbruddet blev beslaglagt og straks returneret til rette ejermand, og Nordjyllands Politi retter en stor tak til den opmærksomme borger, der ledte den på sporet af tyvene.

- Anholdelserne er en direkte udløber af en meget årvågen borger, der med det samme ringede 112, da borgeren så gerningsmændene lave indbruddet. Indbrud er noget, vi ser meget alvorligt på og fortsat prioriterer højt. Vi ved, at borgere, der bliver udsat for indbrud, eller som bor i kvarterer, der plages af indbrud, føler sig utrygge. Derfor arbejder vi også bredt med dels at efterforske og opklare de anmeldte indbrud, men også at pågribe tyvene på fersk gerning, og i denne sammenhæng er borgernes hjælp og iagttagelser meget vigtig, hvilket dette eksempel klart illustrerer, oplyser politikommissær Sune Myrup.

Begge de anholdte er 25 år gamle. Den ene er tidligere straffet for indbrudskriminalitet og er lige nu prøveløsladt for indbrud i villaer.

de anholdte blev fremstillet i lukket grundlovsforhør onsdag 21. marts. Her blev de begge løsladt, men er fortsat sigtet for indbruddene.

Anklagemyndigheden har kæret rettens afgørelse, da man fortsat ønsker at varetægtsfængsle den af indbrudstyvene, der lige nu er prøveløsladt for indbrudskriminalitet.