LIGE NU:

Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Der er ikke meget sommerferiestemning på Aalborg sygehus børneafdeling. Derfor er der tilkaldt kreative helte, for at redde børnenes sommer med farver og tuscher.

Sommerferien varer stadig lidt endnu, og det betyder, at mange børn kan løbe og lege udenfor, som de har lyst til.

Det gælder dog ikke for 6-årige Oscar Lynge. Han er i behandling for nyrekræft på børneonkologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Derfor får han på nogle af sine ture til hospitalet besøg af Kreaheltene.

- Det første, han spørger til, er, om kreaheltene kommer, og når han ser dem på gangen, lyser han helt op. Man føler, han får en succesoplevelse heroppe. At det ikke er træls at være heroppe hele tiden. Det giver mig noget ro indeni, siger Søren Lynge, der er far til Oscar. 

Også 16-årige Natasja Cartey, der er i behandling for kræft, får besøg af kreaheltene.

- Der er afslappende, og man glemmer lidt det hele. Det er bare hyggeligt, siger Natasja Cartey.

Kreaheltene

Det skal ikke kun være surt at være på sygehuset

Kreaheltene skal sørge for, at det ikke kun er surt at være på sygehuset.

- Som Kreahelte rykker vi ud på afdelingerne for at være et positivt og hyggeligt indspark til en hverdag, der godt kan være kaotisk, når man er syg, siger Lise Vandborg, Kreahelt hos Børneulykkesfonden. 

- Jeg oplever at børnene sætter kæmpe stor pris på, når vi triller ind på stuen. Vi kan bidrage med noget andet end stik og blodprøver og alle de der lidt mere træls ting. I hvert fald møder jeg virkelig mange glade børn på min arbejdsdag. 

For generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen er handler det om at bruge fantasien, når man er sammen med Kreaheltene.

- Vores Kreahelte oplever tit, at de indlagte børn virkelig lever sig ind i de kreative projekter. Det kreative værksted skal være et sted, hvor børnene kan slippe fantasien løs og kaste sig over forskellige kreative lege og aktiviteter. Vi håber derfor også, at vores tema om drømmeferie kan give børnene en følelse af ferie, når nu de ikke selv har mulighed for at tage på sommerferie, siger Henriette Madsen.