Foto: Jeppe Bjørn Vejlø, Scanpix

Indsamling: Pasta skal hjælpe jordskælvsofre i Italien

Club Italia Aalborg og fem italienske restauranter vil med lækre pastaretter samle penge ind til at hjælpe ofrene for jordskælvet i Italien

247 menneskeliv. Så meget har det jordskælv, der onsdag ramte Umbrien i Italien, kostet indtil videre. Det er det voldsomste jordskælv målt i landet siden 2009, og det har jævnet huse og byer med jorden.

Derfor går Club Italia Aalborg nu sammen med Aalborgs fem italienske restauranter for at samle penge ind til ofrene. Det fortæller Mikele Volpi, indehaver af restauranten SanGionivanni på Vesterbro.

Også Fellini, Azzura, Sticchis og La Locanda er med i indsamlingen, som vil løbe af stablen på Nytorv ved Spar Nord i morgen, lørdag den 27. august, fra klokken 11. Her vil restauranterne byde byens borgere på en tallerken lækker pasta.

- Pastaen vil koste 20 kroner for en tallerken, og restauratørerne håber, at dem, der nyder pastaretten, vil donere yderligere et beløb til ofrene for jordskælvet. Beløbet går ubeskåret til ofrene, fortæller Mikele Volpi.

En af de hårdest ramte byer er Amatrice, hvor den klassiske pastaret Amatriciana stammer fra. Derfor vil det netop være den pastaret, de fem restauranter disker op med - og de leverer hver 50 kilo pasta, så der vil være nok til godt 600 mennesker, lyder det fra Mikele Volpi.

Alle er velkomne til at møde op på Nytorv i morgen til pasta og indsamling.