LIGE NU:

Ingen beboere på plejehjem smittet med corona efter medarbejders positive test

I sidste uge blev en medarbejder på plejehjemmet Sofiegården i Aalborg testet positiv for coronavirus. Nu viser anden runde test, at ingen beboere er testet positiv.

Samtlige beboere og medarbejdere på Sofiegården i Aalborg er blevet testet for coronavirus for anden gang.

Det sker efter en medarbejder på plejehjemmet i sidste uge blev testet positiv for coronavirus. Fredag kom svaret på test nummer to, der viser det samme som test nummer et – alle er testede negativ.

- Fredag har vi så det endegyldige svar: Alle tests her i runde to har bekræftet, at der ingen COVID-19-smittede er på Sofiegården - hverken beboere eller medarbejdere, siger Jan Nielsen, der er direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

- Utrolig lettelse

Efter medarbejderen på plejehjemmet blev testet positiv, indførte Sofiegården straks et besøgsforbud, og den pågældende medarbejder samt fire andre medarbejdere blev sendt hjem og alle beboere og medarbejdere blev testet.

- Det er en utrolig lettelse, og samtidigt en enorm cadeau til vores medarbejdere. Vi har haft smitte inde på et af vores plejehjem - og vi har formået at knække smittekæden, siger Jan Nielsen.

På Sofiegården ser de derfor frem til at kunne modtage besøg igen - på lige fod med de øvrige plejehjem i landet - lige så snart Styrelsen for Patientsikkerhed løfter besøgsforbuddet.

- En hændelse som denne viser dog tydeligt, at virus stadig er blandt os, siger Jan Nielsen.

I Danmark er der fredag i alt 17 indlagte med coronavirus. Fire er på intensiv og fire i respirator.