LIGE NU:

Ingen nordjysk OL-løber siden 1960: Line er tæt på to tiendedele af et sekund fra at blive den næste

Hurtigløberen Line Holm Jensen håber at kvalificere sig til OL i Paris i 2024, og i dag fik hun lov at snuse til, hvordan OL-atleter træner. Det danske stafethold i 4x100 meter-løb finpudser nemlig lige nu formen inden OL i Tokyo, og det foregår i Aalborg.

Der bliver arbejdet benhårdt på Skovdalen Atletikstadion i Aalborg, hvor klubben Aalborg Atletik & Motion til dagligt træner.

I disse dage kommer løberne susende med en fart, der kan få de fleste til at forstumme. Benene flytter sig hurtigere end trommestikker. Danmarks allerhurtigste herrer og kvinder er nemlig på træningslejr i Aalborg, og her er de i færd med at finpudse formen frem mod et OL, der kommer tættere og tættere på. Snart kan de veltrænede fartfænomener givetvis få selskab. Måske endda af et sæt nordjyske fødder.

Nordjyske OL-drømme

100- og 200-meterløberen Line Holm Jensen skal blot forbedre sig omkring to tiendedele af et sekund, før hun for alvor står på spring til at komme på landsholdet i 4x100 stafetløb.

- Det kunne selvfølgelig være mega fedt. Det er selvfølgelig en kæmpe drøm, der ville gå i opfyldelse, så det er bare om at arbejde hårdt for at nå dertil, siger Aalborg-løberen.

To tiendedele af sekund lyder ikke af meget, men på de korte sprintdistancer tæller hver en hundrededel. Vi skal såmænd også helt tilbage til 1960 for at finde den seneste kvindelige nordjyske løber, som har deltaget ved OL. Dengang nåede afdøde Vivi Markussen til kvartfinalen.

Her træner Vivi Markussen (helt til højre) forud for OL i Rom i 1960.
Her træner Vivi Markussen (helt til højre) forud for OL i Rom i 1960.
Foto: Arkivfoto: SIFA Idrætshistorisk Samling

Ved dette års OL er der 16 nationer med i 4x100 meter stafetløb, så herre- og kvindelandsholdet er direkte i semifinalen.

Lurer et par tricks

Landsholdets præstationer og deres minutiøse træning giver blod på tanden for Line Holm Jensen, der håber at være næste skud på stammen.

- Det giver sindssygt meget motivation, og man får virkelig lyst til at presse sig selv mere og mere. Jeg har efterhånden været til et par konkurrencer med dem, og der kan jeg jeg da godt lige finde på at gå over og lure et par tricks, siger hun.

Et delmål for den fartglade nordjyde er VM til næste år. Her er Danmark allerede kvalificeret i stafetløb. Line Holm Jensen håber, at hun til den tid kan klemme sig med i landsholdstruppen. Hun har kun dyrket atletik på eliteplan i få par år og har allerede taget store kvantespring i sporten. Udviklingspotentialet er dog fortsat stort for den bare 20-årige løber, der har en baggrund som fodboldspiller.

I denne omgang må hun imidlertid nøjes med at se OL i fjernsynet, men hvis alt går vel, så kan hun måske om tre år, når det igen går løs, være at finde på startstregen. 

Det ville i så fald betyde enden på en mere end 60-årig lang periode uden kvindelig nordjyske løbedeltagelse ved OL. 

De olympiske Lege i Tokyo begynder på fredag. De danske hold i 4x100 meter-løb skal i aktion den 5. august.

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

20_percent

play Ikke mere tjek: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere se coronapas

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

Til forsiden

Til forsiden