Invester i vin? Én flaske for 140.000

Både sikkerhed og afkast er bedre end traditionelle investeringsformer, mener vininvesteringsfirma.

Hos et nordjysk vinlager kan privatpersoner nu købe vinflasker til hundrede tusinde kroner, uden at betale moms og afgifter. Vininvesteringsfirmaet håber, at de med den nye ordning kan fylde deres udvidede lagerkapacitet med vin for op mod en halv milliard kroner.

- I overført betydning er det Ferrari’er og Lamborghini’er, der ligger her, siger direktør i Rare Wine Invest Anders Børsen, mens han viser rundt på vinlageret i Vester Hassing.  

Ifølge Anders Børsen kan det være ligeså godt at investere sine sparepenge i vin som aktier eller obligationer.

- Sammenligner man med aktier, så er risikoen cirka det halve, og man har slået aktier på den lange bane gennem de sidste 30 år, så det er både en bedre og sikrere investering, siger Anders Børsen. 

Han er direktør i Rare Wine Invest, der som de første i Norden har fået lov til at have en told- og momsfri lagerzone til opbevaring af investeringsvine, hvor der er plads til 500.000 flasker vin.

I takt med at de dyre dråber bliver ældre og sjældnere, stiger værdien på de flasker, der skal opbevares i en lagerhal i Vester Hassing.

- Det kommer til at koste en halv milliard at fylde den op, men når vi engang skal tømme den igen, håber jeg, den kommer til at være væsentligt mere værd, siger direktøren.

Rare Wine Invest har omkring 50 investeringskunder, der samlet set har vine for omkring 50 millioner.


Seneste nyt

fra Nordjylland