02:46

Der var også champagne til Jane og hendes mand på turen.

1 af 2

Jane blev fejret: Har arbejdet et halvt århundrede på det samme apotek

Efter 50 år som ansat på Løveapoteket i Aalborg var det ikke nogen almindelig arbejdsdag, der ventede Jane Bundgaard tirsdag.

Tirsdag skulle Jane Bundgaard Jensen, som hun altid skal, på arbejde på Løveapoteket i Aalborg.

Denne tirsdag var bare ikke som nogen anden dag. Det er i dag nemlig præcis 50 år siden, hun første gang trådte ind ad dørene på apoteket som ansat.

Den specielle dag blev naturligvis markeret, og for en gangs skyld skulle Jane ikke selv fragte sig fra Gandrup, hvor hun bor, til Aalborg. Hun, hendes mand, deres søn og to børnebørn blev nemlig hentet ved bopælen i limosine. En overraskelse hendes chef gennem 21 år havde arrangeret.

- Hvad sker der, lød Janes første reaktion da den lange luksusbil trak op foran huset klokken 7.00.

- Jeg har kun set de her biler udefra. Jeg er helt overvældet. Jeg kan slet ikke tro at jeg er ude og køre i sådan en bil, lød det videre, da jubilaren havde taget plads i limosinen.

Læs også Verner var med til Aggersundbroens indvielse: Søndag sad han på første række til 75 års jubilæum

Jane er i dag 68 år gammel. Hun blev ansat som 18-årig, og siden er årene gået. 50 år senere sidder hun i limosinen, hvor hun sammen med sin mand kigger tilbage. Sammen har de blandt andet fundet hendes første ansættelsesbrev, hvor det specificeres, at månedslønnen er 608 kroner.

Fremme ved Løveapoteket på Nytorv i Aalborg mødes Jane og familien af hendes kolleger. De har sammen taget opstilling foran hovedindgangen, hvor de med klapsalver og masser af balloner byder hende velkommen. 

Indenfor ventede morgenmad, taler og gaver, men efter festlighederne ventede der, efter Janes eget ønske, en (næsten) helt almindelig arbejdsdag.

- Det synes jeg er rarest. At være her med kunder og kolleger, fortæller Jane Bundgaard Jensen.

Efter endt arbejdsdag venter der tirsdag aften en fest med levende musik - selvfølgelig på apoteket.

- Det kommer vi aldrig til at opleve igen. Det er enestående og Jane er enestående, så vi synes den skulle have gas i dag, siger Apoteker Finn Ossian, Aalborg Løve Apotek.

Læs også Ejer af ikonisk Skagen-hotel fejrer jubilæum og fødselsdag

Historien melder ikke noget om, hvorvidt Jane Bundgaard ovenpå festlighederne holder fri onsdag, men hun forsikrer, at hun ikke er på vej på pension.

- Hele dagen går godt. Jeg lærer en masse mennesker at kende, jeg snakker med rigtig mange og så har vi det i øvrigt sjovt. Det er et interessant job, siger Jane Bundgaard.