Bianca Nielsen har kastet sig over en af bøgerne på medicinuddannelsen. Foto: Jesper Lange

- Jeg faldt ned fra stolen og græd af glæde

4.836 kommende studerende fik natten til lørdag besked om, at de var optaget på drømmestudiet. Bianca Nielsen fra Aalborg var en af dem.

Ventetiden har været lang for de mange studerende, der har søgt om optagelse på en af Aalborg Universitets mange uddannelser. Endelig, ved midnat natten til lørdag, blev spændingen udløst. Bianca Nielsen var en af dem, der sad med rystende hænder og bankende hjerte, da uret skiftede fra 23.59 til 00.00.

- Hele ens fremtid blev afgjort i det minut, så det var virkelig skræmmende at skulle klikke sig ind og se, om man var optaget eller ikke optaget, siger hun.

Bianca Nielsen søgte allerede i februar ind på medicinstudiet – det mest populære studie med 1700 ansøgere til 100 studiepladser. Mange af ansøgerne til medicinstudiet har dog haft andre studier som førsteprioritet.

I alt blev 4.386 studerende optaget på Aalborg Universitets 84 bachelor- og professionsbacheloruddannelser i Aalborg, Esbjerg og København. Det er 243 flere end sidste år. Især de samfundsvidenskabelige og tekniske uddannelser vinder frem. Blandt andet har 34 procent flere søgt ind på uddannelsen til civilingeniør i software.

Det glæder prorektor ved Aalborg Universitet, Inger Askehave, at ansøgerne har været villige til at søge bredere, end de plejer, og at uddannelser, der tidligere var knap så populære, nu får masser af ansøgninger.

- Vi kan se, at især ingeniøruddannelserne vækster. Det er glædeligt, for der er ekstra pladser, siger hun.

Bianca Jensen blev optaget på medicinstudiet, og begynder på universitetet 1. september. Mange måneders spekulationer er afløst af glæde.

- Jeg faldt ned af stolen og begyndte at græde helt vildt, fordi jeg var så glad, da jeg opdagede, jeg var kommet ind. Jeg tjekkede nok 20 gange for at være sikker på, jeg havde set rigtigt, siger hun.

Der er stadig ledige studiepladser på Aalborg Universitet. Du kan se en oversigt over dem her, mens du ligeledes kan se en oversigt over ledige uddannelser på University College Nordjylland her.