Jens-Peter og fire andre ildsjæle træner for at finde din bortløbne hund

Ildsjæle træner med droner i håbet om at blive dygtige til at finde bortløbne hunde.

Nu kan du sagtens blive væk fra din hund - og omvendt. 

For der er startet et nyt 'efterforskningsteam op'. 

Foreningen ''Vi Finder Hund'' er nemlig for nylig blevet stiftet, og ved hjælp af termiske droner, vil det nu være nemmere at finde din bortløbne hund. 

- Der er indbygget termisk kamera, som er et varmesøgende kamera, der gør, at vi ude i naturen vil kunne se forskel i temperaturen, lyder det fra dronepilot Jens-Peter Gøttrup fra Thisted.

Han er søndag sammen med fire andre nordjyder fra 'Vi Finder Hund'' i Hammer Bakker for at lave dronetræning.

quote Hvis min hund løb bort, ville det knuse mit hjerte, så det er rigtig lækkert at kunne glæde nogle mennesker ved at finde deres hunde igen

Jens-Peter Gøttrup, dronepilot

Foreningen har investeret i tre droner til hver 90.000 kroner, der skal have base på Sjælland, Fyn og i Nordjylland. 

- Når den er så stor, er den også mere stabil i luften. Mange af de små droner er lidt begrænsede i, hvor meget det må blæse. Vi kan komme lidt længere op i vindstyrke uden at falde ned, siger Jens-Peter Gøttrup. 

Se indslaget fra Hammer Bakker med dronetræning herunder:

Den nyopstartede forening 'Vi Finder Hund' har indkøbt tre droner, så medlemmerne fremover kan deltage i eftersøgninger af bortløbne hunde.

100 hunde efterlyses hvert år omkring nytår

Hunden bliver ofte betegnet som menneskets bedste ven, og derfor er det naturligvis en kæmpe forskrækkelse, når kæledyret ikke er til at finde. 

Hvert år omkring nytår bliver 100 hunde efterlyst i Danmark, og selvom de fleste findes få timer efter, kræver det hjælp at finde de resterende. 

- En hund har nogle urinstinkter, som man ikke kender, så det her med hundeadfærd, det er ikke alle, der sætter sig ind i det, fortæller Jens-Peter Gøttrup om grunden til mange forsvundne hunde. 

Det er vigtigt at få sat en eftersøgning i gang straks, når ens hund bliver væk, og fra 1. maj går telefonen i luften hos foreningen ''Vi Finder Hund'', der vil være døgnbemandet.

Bibi var med til dronetræning med de fem nordjyske droneførere i Hammer Bakker.
Bibi var med til dronetræning med de fem nordjyske droneførere i Hammer Bakker.
Foto: Jonathan Kjær Troelsen / TV2 Nord

Hvis ens bedste ven er bortløbet eller blevet væk, anbefaler foreningen dog i første omgang, at man efterlyser på Facebook og kontakter nabolaget. 

- Er der gået nogle timer, skal man kontakte politiet og få lavet en anmeldelse hos dem. Er der gået 24 timer, er det her, man begynder at vurdere, om det er nu, man skal have en drone op, lyder anbefalingen fra Jens-Peter Gøttrup. 

Jens-Peter har også selv hund, så han kan uden problemer sætte sig i andre hundeejers sted. 

- Hvis min hund løb bort, ville det knuse mit hjerte, så det er rigtig lækkert at kunne glæde nogle mennesker ved at finde deres hunde igen. 

''Vi Finder Hund'' er en landsdækkende organisation med 20 frivillige medlemmer, der pt. råder over tre droner, men de forventer, at det antal kommer op på seks. 


Seneste nyt

fra Nordjylland