00:00

Jubel i Øster Uttrup efter kvindelandsholdet med bysbarnet Line Johansen på holdet kvalificerer sig til EM-finalen. Video: Anders Ekstrøm

Målmand Line Johansen og kvindelandsholdet er i EM-finalen. Foto: DBU/Mirko Kappes

1 af 2

Jubel i Øster Uttrup: YEEEES - Line er i finalen!

Ølteltet gik amok, da Danmark besejrede Østrig i EM-semifinalen. Landsholdsspiler Line Johansens familie glæder sig vildt guldkampen.

Øster Uttrup gik helt bananas, og jubelen var total, da Simone Boye cementerede den danske sejr over Østrig i EM-semifinalen. Selvom bysbarnet Line Johansen sad på bænken i den dramatiske semifinale ved EM i kvindefodbold, var jubelen total. 

En stor del af byens borgere så kampen sammen i et øltelt, og der blev jublet for fuld hals, da man lige så et glimt af Line Johansen midt i jubelscenerne. 

Borgerforeningen valgte da også lige at give en omgang oven på sejren. 

- Det er vanvittigt og ekstraordinært. Hele byen er med til at fejre sejren, og at vi kender én på holdet. Vi går op i det med liv og sjæl siger Mads Johansen, der er illebror til Line Johansen. 

Målmand Line Johansen er til dagligt målmand i Vejle og opvokset i Øster Uttrup ved Aalborg.  Foto: DBU

- Nu lykkedes det, og det er fedt, jubler han. 

Også hos lillesøster Emma Johansen er humøret højt. 

- Det er fedt at følge Line, mens hun når et af sine store mål. Vi er stolte af hende. Jeg var endda i Holland for at se kvartfinalen, men den blev udsat en dag, så jeg måtte rejse hjem igen og så den hjemme i byen.

Begge søskende regner med at se finalen hjemme i Øster Uttrup.

Det er lige offentliggjort, at Line Johansen, der til dagligt spiller i Vejle, skifter klub og efter sommerferien skal spille i Gøteborg. 

Finalekampen passer i øvrigt perfekt ind  weekendens byfest i Øster Uttrup. Loppemarkedet lukker klokken 15 på søndag. Så kan man lige nå at rydde op, inden teltet igen fyldes med Line Johansens fodboldglade familie og tiljublende naboer fra Øster Uttrup.