04:25

Igen i år boomer julesalget, hvor omsætningen er steget i forhold til sidste år. Blandt andet er der rigtig godt gang i nethandlen, og det kan mærkes hos nordjyske Coolshop.

Julehandel på nettet boomer: Coolshop sætter rekord

Julehandlen slår igen i år rekorder. Især nethandlen er i vækst, og det kan man mærke hos nordjyske Coolshop.

Julehumøret er højt hos webbutikken Coolshop i Nørresundby. Direktør Jacob Risgaard kan her tre dage før juleaften konstaterer, at julesalget har slået alle rekorder.

- Det er gået over al forventning. Vi er 30 procent foran sidste år, hvor vi satte rekord med julehandlen. Så tænkte man, at det ikke kunne blive vildere - men det kunne det så åbenbart godt, siger Jacob Risgaard.

Hans folk på lageret har knoklet løs for at få pakket og sendt de mange julegaver af sted. Og Coolshop er ikke alene om at nyde succes. Igen i år har danskerne brugt flere penge på julehandlen, og er stor del af stignignen på 3,4 procent skyldes at vi handler mere og dyrere på nettet.

En opgørelse fra Nets viser, at omsætningen på nethandler her i julemåneden er steget med 13 procent.

Hos Coolshop, hvor direktøren selv har shoppet alle gaverne online, er der ikke den store forundring over det tal.

- Jeg tror, at folk, har opdaget, at webshopping er en let og hyggelig måde at købe gaver på. I stedet for at stresse rundt, kan man sidde derhjemme i ro og mag med ønskesedlerne foran computeren med et glas glögg, siger Jacob Risgaard.

Der er nu ikke nedgang for den fysiske gaveshopping. Både Aalborg Storcenter og Salling melder om rigtig flotte besøgstal, og begge steder ruster man sig til de sidste shoppedage, inden julefreden sænker sig.