LIGE NU:

Julehjerter stjålet fra lygtepæle i Frejlev: - Jeg troede, det var løgn

Natten til torsdag blev tre julehjerter stjålet fra Frejlevs lygtepæle. Et tyveri, der efterlader formanden for borgerforeningen forundret.

Julehjerter til en værdi af 15.000 kroner blev natten til torsdag stjålet fra lygtepæle i Frejlev. Det fortæller formand for borgerforeningen i Frejlev, Mads Sølver Pedersen til TV2 Nord.

- Jeg troede simpelthen, det var løgn, siger han om øjeblikket, han fik det at vide. Det var først da han fik det at vide af flere forskellige borgere i byen, han rent faktisk troede på det.

Det er tre hjerter som dette, der er blevet taget natten til torsdag. Julehjerterne måler cirka 60 centimeter i diameter.
Det er tre hjerter som dette, der er blevet taget natten til torsdag. Julehjerterne måler cirka 60 centimeter i diameter.
Foto: Per Frank Paulsen

Ifølge ham har nogen haft en stige med i løbet af natten og afmonteret strømmen, inden de har taget de tre julehjerter med sig. 

- Man bliver jo noget forundret, når man tænker over det. For hvem kan lige bruge sådan et julehjerte?, spørger Mads Sølver Pedersen. Julehjerterne måler 60 centimeter i diameter, og er derfor ikke ligefrem en gængs størrelse julepynt.

Julehjerter fra byens borgere

Hjerterne blev første gang hængt op sidste år, og det er byen selv, der har været med til at finansiere de lysende LED-hjerter. I alt blev der købt 26 julehjerter, til en samlet værdi på 110.000 kroner. Halvdelen af den sum blev doneret af SparNord Fonden, mens den anden halvdel blev doneret af byens borgere. Og det gør bare Mads Sølver Pedersen endnu mere ærgerlig.

- Da vi lagde tyveriet op på vores facebookside, var alles reaktioner den samme: mangel på forståelse. Alle spørger hinanden, hvordan man kan finde på, at stjæle tre julehjerter på den måde, siger han. 

Det var byens egne borgere, der sammen med SparNord Fonden gjorde det muligt, at få 26 julehjerter til en værdi af 110.000 kroner op i byens lygtepæle.
Det var byens egne borgere, der sammen med SparNord Fonden gjorde det muligt, at få 26 julehjerter til en værdi af 110.000 kroner op i byens lygtepæle.
Foto: Per Frank Paulsen

Professionelle folk

I tilfælde af, at det var drengestreger, gav borgerforeningen besked via facebook, at man i løbet af de første 24 timer kunne aflevere de tre hjerter ved borgerforeningen, uden at blive politianmeldt. Men da ingen hjerter blev afleveret, er tyveriet nu anmeldt til politiet. 

- Hvis det var nogle af byens drenge, der havde været ude på ballade, ville vi gerne give muligheden for, at de kunne fortryde. Men vi forventede faktisk ikke, der blev afleveret nogle julehjerter, fordi det er professionelle og forberedte folk, som står bag det her.

Borgerforeningen skal nu undersøge, om hjerterne var forsikret imod tyveri, eller om der skal punges ud for tre nye. For de tre lygtepæle, der nu mangler et hjerte hver, skal igen have et rødt julehjerte. Det forsikrer formanden for borgerforeningen.

- Det bliver nok ikke inden jul i år, men næste år kan jeg ikke forestille mig, vi ikke igen har 26 julehjerter i vores lygtepæle.