LIGE NU:

Kampdag mod kvindevold: Gåsepigen i Aalborg har fået mundbind på

I dag 25. november er international dag for kampen mod kvindevold. I den anledning har flere statuer i Aalborg Kommune fået orange mundbind på

Gåsepigen på Vesterbro i Aalborg har ikke fået corona, men alligevel fik hun i dag mundbind på. Det sker som en markering af, at det i dag onsdag 25. november er international dag for kampen mod kvindevold.

- Under corona er volden øget mod de kvinder, der sidder fast i deres hjem. Både i Danmark, men også ude i verden, siger Sietske Vlieger Møller, der er præsident i Soroptimist International Aalborg.

Sætter fokus på problemstillingen

Ifølge en rapport fra Landsorganisationen af kvindekrisecentre i 2015 anslog man, at cirka 10.000 kvinder årligt er udsat for gentagen og grovere fysisk vold.

Udover Gåsepigen har otte yderligere statuer i Aalborg samt en enkelt i Nørresundby fået mundbind på. Den orange markering får opbakning fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

- Jeg tror, det betyder meget, at man sætter fokus på en problemstilling og får det frem i lyset. Det gør, at de, der bliver udsat for vold, lettere kan sige fra og komme videre i deres liv, og de, der udøver volden, kommer til at tænke over, at det, de gør, ikke er okay. Så jeg tror, det flytter rigtig meget, siger han. 

Statuerne vil bære de orange mundbind indtil 10. december.