LIGE NU:

Kastrup-Larsen om finanslov uden letbane: Umanerligt skuffende

Finanslovsforliget, der torsdag formiddag er blevet indgået mellem de borgerlige partier, trækker tæppet væk under Aalborg Letbane. Det skuffer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

De borgerlige partier har torsdag kort før middag offentliggjort et finanslovsforlig for 2016, og i det nævnes Aalborg Letbane der stod til at modtage 839 millioner i støtte fra staten, ikke med et ord. Ergo er tæppet nu officielt blevet trukket væk under projektet.

- Det er umanerligt skuffende og ærgerligt, lyder det umiddelbart fra Aalborgs borgmester Thiomas Kastrup-Larsen (S) til TV2 Nord.

- At vi mister de her mange millioner rokker jo ikke ved at vi har en udfordring i den kollektive trafik. Både nu, men ikke mindst når det nye universitetshospital i Aalborg Øst står færdigt.

De 839 millioner fra staten skulle finansiere 47 procent af selve letbane-tracéet, og projektet falder altså umiddelbart til jorden uden disse midler.

Borgmesteren vil nu hurtigst muligt samle partierne bag aftalen om letbanen - det er alle partierne med undtagelse af Liberal Alliance.

- Vi har ikke opgivet visionen, men vi er selvfølgelig nødt til at forholde os til det her, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen (S).