LIGE NU:

Kendt nordjyde dømt i voldssag

En kendt nordjyde er onsdag kendt skyldig i en voldssag ved Retten i Aalborg. Han er blevet idømt 30 dages betinget fængsel.

En kendt nordjyde er onsdag blevet idømt 30 dages betinget fængsel ved Retten i Aalborg. Nordjyden var tiltalt i en voldssag.

TV2 Nord var til stede i retten, men da der er nedlagt navneforbud i sagen, er det ikke tilladt at identificere den dømte. Nordjyden har en høj stilling med offentlig fokus og bestrider også en international toppost.

Den kendte nordjyde er dømt for vold efter straffelovens paragraf 244. Nordjyden blev dømt for at have fået en 24-årig mand til at slå en anden mand på Old Games Pub i Aalborg natten til den 2. marts.

Overvågningsvideo afspillet i retten

I retten blev der vist en overvågningsvideo fra Old Games Pub i Aalborg. Her kan man se den kendte nordjyde komme ind på baren sammen med to andre. Herefter kan man se de tre gå rundt inde på baren, mens de kigger rundt. På et tidspunkt stopper de tre mænd og den kendte nordjyde peger i retning af offeret, hvorefter en medgerningsmand slår offeret i jorden med et knytnæveslag.

Offeret, en 46-årig mand, kom, efter at være slået i gulvet, på skadestuen, hvor han fik limet flere flænger omkring øjet.

Den 24-årige mand, der slog den 46-årige i jorden, var i byen sammen med et medlem af den kendte nordjydes familie. Han er tidligere dømt for vold, og retten fandt det altså bevist, at den kendte nordjyde udpegede offeret for sin medgerningsmand, før den 24-årige slog ham i jorden.

Den kendte nordjyde forklarede i retten, at vedkommende intet havde at gøre med sagen. Nordjyden havde ikke udpeget nogen, kendte ikke offeret og havde aldrig set ham før. Den kendte nordjyde forklarede desuden, at vedkommende var ked af det og vred over, at sidde i retten onsdag. Nordjyden følte, vedkommende sad i en andens mands stol, og at sagen kunne få store konsekvenser for nordjyden og dennes familie.

Ankede dommen

Både offeret og et vidne forklarede i retten, at der havde været en kontrovers mellem offeret og den kendte nordjyde på 15 til 20 sekunder inden selve overfaldet. Det skulle ifølge det 46-årige offer handle om 36 år gammel batalje med den kendte nordjyde.

Den 24-årige mand erkendte vold i retten og blev idømt 40 dages ubetinget fængsel. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Den kendte nordjyde blev idømt 30 dages betinget fængsel. Han ankede dommen til landsretten, og navneforbuddet gælder frem til ankesagen.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden