Seneste nyt:

Kendt turistattraktion er lukningstruet

Vikingecenter Fyrkat lukker, hvis ikke Nordjyske Historiske Museum kan finde penge til den populære turistattraktion.

Det kan få fatale konsekvenser for Vikingecenter Fyrkat, når Arbejdsmarkedets Feriefond trækker pengene ud af kulturkassen, der ellers har holdt liv i den nordjyske turiststattraktion.

Museumsdirektør for Nordjyske Historiske Museum, Lars Christian Nørbach, frygter for vikingecenterets fremtid. 

- Fonden har pant i Vikingecenter Fyrkat, og når de ikke har i sinde at betale, så kan det betyde, at vi skal lukke Vikingecenter Fyrkat, siger Lars Christian Nørbach. 

Nordjyske Historiske Museum har ellers arbejdet på en kommende godkendelse af Vikingecenter Fyrkat som UNESCO kulturarv, og det projekt kan være spildt, hvis ikke der kommer penge til centeret.

Museumsdirektøren mener, at man har truffet en beslutning uden at vide, hvad konsekvenserne bliver. 

- Jeg har prøvet at komme i dialog med Arbejdsmarkedets Feriefond, fordi der ligger en politisk beslutning bag. Det her har nogle konsekvenser, som de, der har truffet beslutningen, slet ikke er klar over, siger han og fortsætter:

- Jeg synes lokalpolitikkerne skal på banen og tage ansvar.

Aftalen mellem Vikingecenter Fyrkat og Arbejdsmarkedets Feriefond har været sådan, at de kunne låne penge, der enten skulle betales tilbage som et almindeligt lån eller også skulle pengene eftergives til kultutinstitutionerne som det også er gjrot tidligere.

- Jeg synes selvfølgelig ikke, det er i orden, når man midt i en periode ændrer aftalen mellem parterne. Men jeg må indrømme, at når man tager et lån, så betaler man det tilbage. Så kan man så undre sig over, at man nu beslutter at ændre aftalen, så turiststederne ikke har en chance for at samle pengene ind, siger Mogens Jespersen.

Borgmesteren vil på mandag se på aftalen. Han ønsker ikke at tage sorgerne på forskud, men håber han kan finde en løsning.

- Vi må jo snakke med dem, der har ændret i vedtægterne, og se hvad vi kan gøre. Og så høre om man ønsker at få beløbene, for vi har ikke mulighed for som kommune at lægge penge i Vikingecenter Fyrkat, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen.